A bútor új életet kezd

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a nagyi régi asztala vagy szekrénye már csak a tűzre jó! Kis fantáziával, no meg kellő mennyiségű energiával és kitartással felújítva, a régi bútorból otthonod büszkesége is lehet.

Ha felmész a padlásra, vagy lomtalanítás van a környéken, nézz jól körül, mert kincsekre lelhetsz!

Ütött-kopott  szekrénykék, asztalok, polcok, sőt, még tárolók is kallódnak itt sorsukra várva. Hopp, egy szék, aminek nincs ülőkéje! Kinek kell ez a sok kacat?

 

Hát nekem, vagy akár neked!

Szedd össze, vidd haza, vagy cipeld le a padlásról.

Először szabadítsd meg a bútort a kosztól, majd fogj egy csiszolópapírt – ha van rezgőcsiszolód, excenter csiszolód, akkor szerencsés vagy, mert sokkal könnyebben megy majd a munka.

 

 

 

Csiszold jól át a régi bútort,de úgy, hogy ne legyen rajta régi, lepergett festékmaradvány ( ez bizony hosszas és kitartó monoton csiszolást igényel),  majd fesd le olyan színűre, amilyenre szeretnéd (ehhez a művelethez matt zománcfesték javasolt).

 

Ha ezzel végeztünk, és a bútor megkapta az alapszínt,  várakoznunk kell, hogy folytathassuk a munkát, mert szellős, langyos hely kell a gyorsabb száradáshoz, ami még ideális körülmények között is órákba telik.

 

Mikor teljesen megszáradt,dekorálhatod szalvéta technikával, vagy festheted szivacstechnikával. Díszítheted  kövekkel, kagylókkal, egyéb apróságokkal.

 

Végül ha teljesen készen vagy a művel, lakkozd le (ezt végezheted nyugodtan ecsettel).

 

Jó munkát és vidám otthont kívánok!!