Alkotópalánták mini-interjú sorozat / 5.

Toldi Eszter gyakorló alkotópalánta: műveiben nemcsak a gyermeki fantázia, hanem egyfajta művészeti tudatosság is felfedezhető. Gyakorlott ecset és ceruzaforgatóként jó barátságban van a színekkel, de jó pap is holtig tanul: nyereménye, KeDo művészi színező füzete számára nemcsak játék, hanem szakmai fejődéséhez eszköz. És még csak 12 éves...

A tinitalentum nyertes pályamunkáján a Meskamadarakat is alkotás közben mutatta be, olyan humorral és vibráló színekkel, hogy a madarak tervezője is elismerően füttyentett. Szokásunktól eltérően írásunkban Esztertől két, pályázaton kívül született munkát is bemutatunk. Szerintünk még hallani fogunk róla!

 

Mi leszel, ha nagy leszel?

 

Még igazából nem tudom, nagyon sok minden érdekel. Szívesen lennék színész, vagy írónő, de nagyon szeretek festeni és mindenféle kreatív dolgot készíteni . Egyenlőre jól megférnek ezek egymás mellett az életemben, és később se szeretnék egyikről se lemondani.

 

Miért választottad ezt az ajándékot (KeDo tulipános színezőjét)?

 

Az alkotópályázatra a nagynéném hívta fel a figyelmemet, aki sokat „meskázik” és nagyon kedveli KeDo munkáit, így a színezőt is együtt választottuk ki az ajándékok közül. Úgy gondoltam, hogy  különböző technikákkal fogom kifesteni őket…

 

Mi a kedvenc kézműves mesterséged?

 

Igazából minden kézműves munkát szeretek és örömmel megcsodálok, de amit én legszívesebben csinálok az a rajzolás, a festés, és az ékszerkészítés.

 

Mit csinálsz, mivel foglalkozol szívesen szabadidődben?

 

A kreatívkodás mellett szívesen  waveboardozok ,  futok, és  sokat olvasok . Tavaly nyár óta húgommal Timivel, a legjobb barátnőmmel  Dórival, és az ő húgával Rékával színdarabokat próbálunk és adunk elő családunk és ismerőseink örömére. Dórival együtt írjuk meg  a darab keresztmetszetét, készítjük a jelmezeket és mi vagyunk a rendezők is. A kicsiket néha nehéz rávenni a próbára, de mi ebben is jók vagyunk!

 

Ha kifognád az aranyhalat, mi lenne a három kívánságod?

 

Szívesen kívánnék mindenféle jót a világunkba: például azt, hogy ne legyenek súlyos betegségek, az emberek békében éljenek egymással és összhangban a természettel.Ha viszont  csak magamnak kívánnék, egy színpadot kérnék a kertünkbe hatalmas jelmez- és díszlettárral.

 

Mi volt ezen a nyáron a legklasszabb élményed?

 

 

 

Többször voltunk nyári színházi előadáson, nyaraltam Olaszországban, de a legklasszabb az volt, mikor Kalocsán meglátogattuk a barátnőméket, és később ők is eljöttek hozzánk Harkányba a nagyszüleimhez; mert amikor együtt vagyunk folyton csak nevetünk és nagyon jól érezzük magunkat.

 

A Meska.hu 2012. június 5. és július 25. között alkotópályázatot írt ki 3-14 éves gyermekek számára. Az Alkotópalánták mini-interjú sorozat a nyerteseket mutatja be.