Alkotópalánták mini-interjú sorozat / 6.

Egy kicsi és egy még kisebb: sorozatunk hatodik darabjában két kislányt mutatunk be a Meska gyermek alkotópályázat mezőnyéből. Az ő kis világuk középpontjában még a család áll: Julcsi pályamunkáján egy közös kirándulást örökített meg, Dorottya-Ágota pedig apák napjára készített egy kézlenyomatokból összeálló fát hatalmas lombbal (ami tudvalévőleg a családba vetett mély bizalomra utal).

A most már hétéves Görög Julcsi az általa megrajzol  családi kiránduláson még egy kismadarat pátyolgat, de miután megnyerte alkotásával ArtBloom ölelő cicapárnáját, azóta napi szintű macskaölelgetés megy. Miért nem vagyunk meglepve a pályaválasztási tervein?

 

Szerinted mi leszel, ha nagy leszel?


Állatorvos szeretnék lenni vagy természetfotós.

Miért választottad pont ezt az ajándékot (ArtBloom Ölelő cicapárnáját)?


Azért mert nagyon aranyos és elképzeltem, hogy majd milyen jó lesz odabújni hozzá.

Mi a kedvenc kézműves mesterséged?


A rajzolás mindenekelőtt, de szeretek montázsokat készíteni és szeretem a szalvétatechnikát is. Anyától pedig horgolni tanulok.

Mit csinálsz, mivel játszol a legszívesebben szabadidődben?


Legszívesebben a testvéreimmel, barátaimmal játszok, hintázok, rajzolok.

Ha kifognád az aranyhalat, mi lenne a három kívánságod?


Az első, hogy szeretnék megtanulni repülni. A második, hogy találkoznék egy igazi tündérrel. És végül földig érő hajat szeretnék, ami teljesíti a többi kívánságomat és nagyon különleges!

Mi volt ezen a nyáron a legklasszabb élményed?


A balatoni nyaralás! Sokat ugráltunk a vízbe apa nyakából, sokat kirándultunk és sokat nevettünk.

 

Nagy Dorottya Ágota, legfiatalabb pályázónk kézlenyomat-fája mindenkinek mosolyt csalt az arcára. Mivel ő még koránál fogva a mesék birodalmában időz a legszívesebben, számára a Nanacska által készített ujjbáb-készlet, amivel A három pillangó című mesét lehet eljátszani, ideális nyeremény volt. A kérdéseinkre helyette az anyukája felelt: 

 

„Nagy Dorottya Ágota még csak 2 éves 3 hónapos, így még nem foglalkoztatja a mi leszek, ha nagy leszek kérdése. Egyelőre kirakózni, vonatozni, babázni szeret. Azért választotta a pillangó ujjbábokat, mert szereti a pillangókat és a bábozást. Szeret kézzel festeni, ezért esett a választásunk erre a technikára. Nagyon szeret még ragasztani, gyurmázni, ecsettel pingálni. Legjobb a nyáron a családi közös fürdőzéseket élvezte egy kavicsos parton, ahol órákat pakolgatta a köveket a vízben, és persze imádta a nagyszülőknél közösen eltöltött időt is. Három kívánság? Bizonyára, hogy apának több ideje legyen, egy újabb fürdőzés, és menjünk a papához.”

 

A Meska.hu 2012. június 5. és július 25. között alkotópályázatot írt ki 3-14 éves gyermekek számára. Az Alkotópalánták mini-interjú sorozat a nyerteseket mutatja be.