A nappali

A nappali a társas együttlét színtere, ahol a család összejön, ahol a vendégeinket fogadjuk. Többféle szerepet is betölt egyszerre, ezért funkcionálisnak és jól megtervezettnek kell lennie.

Tothmartina - Lemezek BBäg babzsák ülő, Meska

Itt pihenünk, olvasunk, tévézünk, beszélgetünk, emellett általában ide rakjuk ki a kedvenc dekorációs tárgyainkat is. A berendezési tárgyak, bútorok mennyisége álljon arányban a nappali méretével, hogy szabadon mozoghassunk benne, könnyebben lehessen takarítani. Ajánlatos berendezés egy asztal és annyi kényelmes ülőalkalmatosság, amennyin, illetve amennyiben az általában előforduló vendégekkel együtt helyet tudnak foglalni. Ha sok ülőhelyre van szükség, inkább vásároljunk puffokat: ülőhelyen kívül asztalkának is használhatók tálcával, pihentethetjük rajtuk a lábunkat, és ha ülőrésze felnyitható, még tárolhatunk is bennük.

 

Szikrafogo - Üveges falipoc, Meska

 

 

 

 

Ha megoldható, akkor ne tegyünk ruhásszekrényt a nappaliba, ám ha mégsem, akkor célszerű a szekrényfalba beilleszteni, mert úgy kevésbé zavaró. Jól mutat néhány üveges szekrény, amelyben könyvek, esetleg poharak és néhány dísztárgy is helyet kaphat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JohnnyGALLERY - Vitorlások olajfestmény, Meska

 

A nappali leginkább dekoratív elemei a különböző műalkotások. Képeket, szobrokat ide helyezzük legszívesebben, hisz ez az a hely, ahol leginkább előttünk vannak nap mint nap. De nem rakhatjuk ki őket csak úgy! Például az adott képtől függően nem mindegy, hogy milyen magasságban akasztjuk ki, illetve hogy egymagában vagy más képek társaságában kerül-e ki a falra.

 

 

 

 

 

 

Sweeterhome - I love USA and Uk párna kolekció, Meska

A díszpárnák elengedhetetlen tartozékai otthonunk ülőgarnitúráinak, ágyainak. Különösen jól használhatóak arra, hogy egy kis színt vigyünk a térbe. A díszpárnák esetében nemcsak a színekkel, hanem a formákkal is tudunk játszani, hiszen a hagyományos párnaforma mellett választhatunk hengerpárnát vagy egyedi formákat.

 

A textilek kiválasztásánál fontos, hogy az anyagok azonos vagy legalábbis hasonló vastagságúak legyenek.  A függönyön is rosszul hat, ha az egyik részlet egy vékony, áttetszőbb anyagból, míg egy másik darab egy sokkal vastagabb, tömörebb textilből készült.

 

Ha nappalink kisebb méretű, akkor a falakon és a bútoroknál részesítsük előnyben a világos színeket. Az erőteljesebb mintákat és színeket visszahozhatjuk a kiegészítőkön: díszpárnákon, függönyön.

 

Nemezeri - Nemez orchidea, Meska

 

 

 

A nappaliba valók a szobanövények. Néhány jól gondozott zöld növény nagyban hozzájárul jó közérzetünkhöz, ráadásul még a szoba jó levegőjéhez is előnyös a növények oxigéntermelése.  De akár néhány szál virággal, barkával, vagy szép formájú gallyal is feldobhatjuk a teret. De soha ne legyen kint az asztalon üres váza, mert rossz benyomást tesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A nappali elengedhetetlen bútordarabjai:

Thornyak - Rusztikus dohányzóasztal, Meska Cincinke - Sokoldalú dohányzóasztal, Meska
Pencoke - Fenyőfa létrapolc, Meska Fkovacspetra - Pasztel art deco fotel, Meska

 

 

Hangulatvilágítás:

Akykata - Arany színű hangultalámpa, Meska Emotionmanual - Liliomok lámpakép, Meska
Eradekor - Antikolt hangulatlámpa, Meska ZsTimcsi - Asztali töklámpa, Meska

 

 

Nem csak dekoráció:

Borbian - Családfa falmatrica,Meska Egyedesign - Fényképtartó, Meska Egyedifestmenyek - Életfa-kristálykép, Meska
Gekko - Bajusz párna, Meska Nyilike - Vintage kaspó, Meska Jagusa - Fehér csipkés romantikus párna, Meska
KisKlaudi - Vihar előtt pasztellkép, Meska Svelteart - Faág falmatrica, Meska Metadolce - Installáció az emberi kiteljesedésre / Aranymetszés, Meska
Petraboltja - Virágmintás ülőpárna, Meska Nagyikotodeje - Horgolt szőnyeg, Meska Erdibanyasz - Fa könyvtámasz, Meska