Csináld magad: 3in1 ollótartó!

A hideg idő bekergetett bennünket a meleg szobákba: jó kézügyességgel a szobafogság napjai sem unalmasak; ilyenkor élvezetes csak igazán a kézimunka, varrás, hímzés. Épp ezért nem árt, ha a célszerszámokat nem hagyjuk elkallódni: Naomi 3in1 ollótartójában egyszerre három olló is ellakhat, elkészítése pedig bámulatosan idő- és anyagtakarékos!

Első lépésként kiszabunk két 18*24 cm-es anyagdarabot, és egy ugyanekkora méretű bélésanyagot.


Nagyon szépen mutat, ha egy mintás és egy egyszínű anyagot használunk.

 

 

 

 

 

Lefektetjük egymásra a kiszabott anyagokat, alulra a bélést, fölé pedig színt-színre fordítva a színes anyagokat, és gombostűkkel rögzítjük.

Levarrjuk a három anyagot körben, talpszélességben,egyenes öltéssel. Egy kis rést hagyunk a kifordításhoz.

A sarkokat kifordítás előtt lecsippentjük, hogy szebben kifeküdjön az anyag a sarkoknál.

Kifordítjuk. Úgy könnyíthetjük meg ezt a lépést, ha bármilyen pálcával, ceruzával kiigazítjuk a varrásvonalakat és a sarkokat. Majd rejtett öltéssel összevarrjuk a rést.

Díszítésként bármilyen díszöltést használhatunk, amivel végigvarrjuk a kapott téglalapunk mind a négy oldalát.

A fotókon látható módon behajtjuk a rekesz részeket, majd levarrjuk őket az oldalaiknál, rejtett öltéssel. Ezekben a rekeszekben lesz az ollóink méltó helye.

 

 

 

 

 

Végül tetszés szerint egy csecse gombbal díszíthetjük a 3 in 1 ollótartónkat!

A 3in1 ollótartó készítőjénél, Naominál már bevált ez a hasznos alkalmatosság; ha többet is szeretnél megtudni róla, nézz körül a boltjában, vagy olvasd el a vele készült Meska-interjút, ahol először osztotta meg velünk az ollótartó-készítés műhelytitkait!