Csináld magad: FalevélBag övtáska

Bár készítőjének a neve azt sugallná, hogy ezzel a darabbal csak úgy hipp-hopp megvagyunk, zsuzsihopp formabontó falevél-övtáskájának elkészítését inkább azoknak ajánljuk, akik nem mostanában ismerkedtek csak meg a tűforgatás fortélyaival. Megéri azonban a fáradozás, hiszen a fák színesedő ruhájának lenyűgöző látványa miatt a szezon sztárjai kétségkívül a levelek, és egy levél formájú övtáskával a derekunkon képzeletben erdei tündérek lehetünk!


Rajzoljuk meg az övtáska alapanyagául szolgáló textilen a táska alkotóelemeit: a táskarész elejét és hátát a táskafedővel, valamint az övrész füleit. Vágjuk ki, majd ez alapján szabjuk ki a bélésanyagból is a szükséges alkotórészeket (táskarész eleje+háta a táskafedővel).

 

Majd következik a szivacsbélés: ebből a táska elejét és a táskafedőt is tartalmazó hátrészét, továbbá az övrész füleit szabjuk ki.


Készítsük el a díszítő elemeket, vagyis a vidám színes pöttyöket: műbőrből, vagy impregnált szövetből kis köröket vágunk, majd metsszük ki a közepét és tegyük alá a pötty közepét képező színes selymet.

 

Varrjuk körbe a belső kör mentén, így egyesítve a két anyagot.

Állítsuk össze a táska alkotórészeit: varrjuk össze az egyes elemek alapanyag, szivacsbélés és bélésanyag rétegeit.

 

A táskafedőn elkészítjük a falevél erezetét jelképező díszítővarrást, majd felvarrjuk az előkészített pöttyöket. Az övrész füleibe varrjuk bele az övpántot és a műanyag táskacsatot.

Varrjuk össze a táskarész elejét és hátát, beleillesztve az övrész füleit.


Végül a varrásszélességet szegőpánttal elszegjük, ez plusz tartást ad a táska dekoratív, íves formájának.

Kifordítjuk, és máris a derekunkra kanyaríthatjuk!

További színes levél- és egyéb extravagáns táskák, karkötők, másféle csuda szerzetek várnak szerető gazdájukra zsuzsihopp boltjában! Az alkotóról többet is megtudhatsz a vele készült Meska-interjúból, ahonnan a csináld-magad leírást is puskáztuk!