Csináld magad: egyedi kiskanál!

Júliusban egymást érik az esküvők és lakodalmak. Ha nem az ifjú pár, hanem a násznép tagja vagyunk, fejtörést okozhat a megfelelő nászajándék kiválasztása (tán még a kifizetése is). Egyedi kiskanalakkal azonban e téren nem tévedhetünk, hiszen minden megvan bennük, amivel a közös életre vállalkozókat meg lehet örvendeztetni: jó hasznukat látják a háztartásban, és ráadásul személyesek is! Lássuk, hogyan készíthetünk egy ilyen jolly joker ajándékot apolka leírása alapján!

Konyhai eszközt készítünk konyhai eszközökkel: a megújhodásra váró kiskanalakon kívül szükségünk lesz egy műanyag vagy üveg lapra munkaasztalnak (műanyag vágódeszka is megteszi), késre, fogpiszkálóra vagy tűre a formázáshoz, és egy nyújtóra, ami műanyagból vagy üvegből van, mert a fára ragad a süthető gyurma (tipp: használhatunk szörpös, boros vagy sörös üveget is). A díszítéshez kanalanként két gombóc, különböző színű süthető gyurmát használunk fel: egy kisebbet és egy nagyobbat.

 

 

 

 

 

 


A nagyobbik gombócot meggyúrjuk, majd kb. 15 cm hosszúra és 2-3 cm szélesre kinyújtjuk.


Kettévágjuk, és a kiskanál méreteihez igazodva két egyforma trapézt vágunk: az aljának és a tetejének.


Ezeket ráillesztjük a kiskanálra és jól összedolgozzuk. Már meg is van az alap!

 

 

 

 

 

 

 

Most jöhet a díszítés! A másik színből készül a teáskanna: egy gombóc a kannának, és 3 kicsi a tetejének, a fogójának és a kiöntő részének. Ugye, hogy nem is bonyolult minta?

Egy pici gyurmagombóc kell még egy alsó, dekorációs sávhoz. Ezt is kinyújtjuk, méretre vágjuk és ráillesztjük a nyél alsó részére, majd tetszés szerint díszíthetjük kis pöttyökkel. Végül jöhet a fogvájó, amivel rákerül a minta: engedjük szabadjára a fantáziánkat, és rajzoljuk pöttyözéssel a gyurmába a megálmodott cicomát!

 

Az újjászületett kiskanalak 130 fokos sütőben 20 perc alatt készre szilárdulnak. Hogy örül majd nekik az ifjú pár!

 

Az eredeti kiskanál apolka műve. Olvasd el a Meska vele készített interjúját az eredeti csináld-magad leírással!