Csináld magad: horgolt fülbevaló kezdőknek és haladóknak!

A horgolt fülbevalók könnyűek, kényelmesek, mégis látványos ékszerek:ráadásul igen divatosak is, így nem hiányozhatnak egy bizsubarát nő ékszeres ládikájából. Elkészítésükkel magunk is próbálkozhatunk: a horgolással még csak ismerkedők indián stílusú vagány fülit alkothatnak, haladóbbaknak pedig talán nem lesz nagy falat egy romantikus vintage darab előállítása. ZsuKa lépésről lépésre vezeti a vállalkozó kedvűek kezét.

Hinnéd, hogy ezt a dögös, dekoratív, hippis-indiános fülbevalót maradék fonalból és anyagokból, rövid időn belül az is meghorgolhatja, aki éppen csak ismerkedik a horgolás alapjaival? 

 

Pedig így van!

Válogassuk össze a színeket, ennek megfelelően készítsünk elő maradék fonalakat, bőr szalagot, gyöngyöket, két karikát és fülbevalószereléket.

 

Horgoljuk körbe a karikákat sima kis, vagy egy ráhajtásos pálcákkal, de aki ügyesebb, akár mintát is horgolhat.

 

Kössünk rá fityegőket és szereljük össze. Kész is van! Nagyon fogjuk szeretni, hiszen minden bizonnyal ő az első horgolt fülbevalónk.

Aki már magabiztosan forgatja a horgolótűt, bátran próbálkozzon ezzel a vintage fülbevalóval! Olyan könnyű, mint egy romantikus álom, vagy mint a tejhab a capuccinon egy tökéletes randin. Szinte észre se venni, hogy van valami a fülünkben.

 

Fonalra, horgolótűre, ollóra, fogóra, ékszeralkatrészekre és pár mutatós gyöngyre lesz szükségünk hozzá.

Nyomtassuk ki (a kép kattintásra nagyobb lesz), vagy skicceljük fel a mintát és annak alapján dolgozzunk:

 

...először horgoljunk hat láncszemet, majd tizenkét rövid pálcát. Majd a mintát követve horgoljuk meg a második, harmadik, s végül (szintén a rajz szerint) a negyedik, befejező sort.

Húzzuk el a fonal végét, majd művünket lássuk el a gyöngyökkel ékesített szerelékkel. Már lehet is gyönyörködni új, álomkönnyű ékszerünkben.

 

A horgolást szenvedéllyel űző ZsuKa tudását két Meska-interjúban osztotta meg a nagyérdeművel. Térj be hozzá, és ámulj, mi minden kerülhet ki a horgolótű alól!