Csináld magad: mosolyborsó kulcstartó!

Hogy a nyár vidám zöld golyói, a zöld bölcsőjükből kipergethető borsók egészséges és finom étkek, az addig sem volt kétséges. Többek között folsavat, A, E, és C vitamint is bőségesen biztosít a fogyasztójának. Kiemelkedően magas magnéziumtartalmával pedig nemcsak a csontokat, de az idegrendszert is erősíti! Ezek után meg se lepődünk, ha megtudjuk: a borsó mosolyra hangol. Főleg a mosolyborsó, amit Habcsival készítünk el.

A mosolyborsókból semmiképpen se főzzünk főzeléket, inkább bízzuk rájuk a kulcsainkat!

 

Hozzávalók a mosolyborsó-kulcstartóhoz:
Kulcstartó alap, kétféle zöld színű fonal, fa gyöngy a borsószemekhez, fekete műanyag gyöngy a szemecskékhez, és fekete hímzőfonal a hódító mosolyukhoz.


Segédeszközünk természetesen a horgolótű és a későbbiekben nem árt egy varrótű sem.

Először a borsószemek készülnek el: világoszöld fonallal körbehorgoljuk a fagolyókat. (Fent balra)

Alakítsuk ki a borsóhéjat. Előtte mérjük le, hogy a fagolyóknak pontosan mennyi helyre lesz szükségük, nehogy szűkös legyen nekik a bölcsőjük. (Fent jobbra)
    
Varrjuk bele a héjába az elkészült borsóhéjba a borsószemeket, és rögzítsük a kulcstartóalapot. Most pedig jöhet a mosoly: vidám arcot hímzünk nekik.

És íme: elkészült a lehető legvidámabb mosolyborsó.

 

Ha tetszett Habcsi ötlete, nézz körül a boltjában, és ne hagyd ki a vele készült Meska-interjút sem!

További bohó horgolmányok várnak szerető gazdára a Meskán: kattints!

 

A cikkhez kapcsolódó vicces horgolt figurákból készült válogatásunkban termékei Habcsi, Szasza, Napfonat, Anitszirk, Kalarka és Flit termékei szerepelnek.