Csináld magad - ötletes ékszertartó

Talán veletek is előfordult már, hogy úgy összekuszálódtak a kincseitek az ékszeres dobozban, hogy alig lehetett kibányászni a kedvenc fülbevaló párját a kupacból. A legtöbb ékszeres doboz nem kínál külön helyet a fülbevalóknak, vagy ha igen, alig fér el benne pár darab. Most egy olyan ötletes, gyors és olcsó megoldást szeretnék bemutatni nektek, amely segíthet ezen a problémán, ráadásul kreatív dísze lehet otthonodnak is!

Amire szükséged lesz:

- egy képeret, amely lehet egyszerű fa, fém, műanyag – esetleg választhatsz nyers fát és díszítheted, pácolhatod kedvedre;

- bármilyen fonal vagy horgolócérna (nem feltétlenül kell különlegesnek, bolyhosnak lennie, a sima pamutfonal is tökéletes!);

- kötőtű, horgolótű (amelyikkel jobban szeretsz dolgozni);

- olló, mérőszalag.

Első lépés: 

Mérd meg a képkeret belső hosszát és magasságát, majd kis ráhagyással köss vagy horgolj meg egy megfelelő nagyságú téglalapot. 

 

Tipp: Ne hagyd túl szorosra, sem túl lazára a szemeket horgolás vagy kötés közben. Ezekbe a szemekbe akasztjuk majd be később a fülbevalókat!

Második lépés:

Ha elkészült a kötött / horgolt téglalapunk, szedjük szét a képkeretet és tegyük félre az üveglapot az elejéről, mert erre nem lesz szükség. (Most még, de később  felhasználhatjuk üvegfestéshez!)

 

 

 

 

Harmadik lépés

Illesszük be a horgolt / kötött téglalapunkat a képkeretbe. Nem baj, ha kicsit túllóg, tömködjük be a széleit, így biztosabban tart majd!

 

Ha szeretnénk biztosra menni, bele is ragaszthatjuk kétoldalas ragasztószalaggal, de ez a lépés ki is hagyható.

 

Végül pedig helyezzük fel a hátlapot és szorítsuk le az anyagot vele.

 

 

Máris elkészült az egyedi, praktikus fülbevalótartónk, akasszuk hát rá a kedvenc darabjainkat! Így nem csak fülbevalóinkat óvjuk meg, de szobánk, fésülködőasztalunk polcait is stílusosan díszíthetjük. A következő szép darabbal pedig megörvendeztethetjük a legjobb barátnőnket...

 

Ugye milyen egyszerű elkészíteni, és mégis milyen mutatós?