Csináld magad: ovisszütyő

Az ovisok a leggazdagabb teremtmények a földön: kérd csak meg bármelyiket, hogy mutassa meg a kincseit, biztos lehetsz benne, hogy a prezentációt hosszú percekig élvezheted! Ezek a pótolhatatlan javak persze nem heverhetnek csak úgy ebek harmincadjára a szobában, jó részük a gazdájukkal tart a játszótérre, a szomszédba, a nagyihoz... Nosza, készítsünk nekik színes kistáskát Bakarasz útmutatása alapján!

 

 

 

Végy egy óvodást, aki kellő mennyiségű olyan cuccal rendelkezik, melyek nélkül egy lépést sem tesz. Tudd meg a kedvenc színeit, nézd át a maradék anyagokat és láss neki! Az itt bemutatott tatyó mindenkit mosolyra derít a vidám pöttyeivel.


Kell hozzá:
- piros alapon fehér pöttyös anyag (az én esetemben egy 22x50 cm-es téglalap)
- bélésnek egy ugyanakkora, kék alapon virágmintás anyag
- vatelin
- heveder a vállpántnak; 2 db, kb. 50 cm-es darab (azért ilyen hosszú, hogy a csemete nyakon átvetve hordhassa)

 

 

Első lépésként a piros pöttyös anyagot, ami a táska külső része lesz, összesteppeljük a vatelinnel, majd minden oldalon egyenesre vágjuk.

 

A két hevederdarabot varrjuk rá a steppelt külső rész színére a képen látható módon: vagyis a táskafülek íve befelé nézzen, a végük pedig kifelé.
Vigyázat, nehogy a fülek megcsavarodjanak!

Színt színre fordítva fektessük egymásra a bélést és a külső részt. (A táskafülek belül vannak.)
A két rövidebb oldalt varrjuk végig, majd továbbra is a színoldallal befelé a varrásvonalakat húzzuk egymásra, így a bélés a bélésen, a külső rész pedig a külső részen fekszik.
Varrjuk végig a hosszú oldalakat is, de egy szakaszt hagyjunk nyitva a kifordításhoz a bélés egyik oldalán. Az oldalsó varrásvonalakat és a táska alsó vonalát egymásra húzva varrjuk le a sarkokat. Maradtak felesleges csücskök? Vágjuk le, mélységet adva ezzel a táskának.

Majdnem kész!


Fordítsuk ki a kistáskát a nyíláson keresztül, majd a nyílást varrjuk be.
A bélést a igazítsuk táska belsejébe, majd a táska száját körben tűzzük le.


Most már csak két kis tépőzár kell belülre, egymással szembe, hogy ne guruljanak ki a kedvenc játékok.

 

Már lehet is hívni a gyerkőcöt. Nagy lesz az öröm!

 

A kistáska elkészítésének mikéntjét Bakarasz osztotta meg egy interjúban, melyet ITT  olvashattok.