Csináld magad: tündéri akvarell!

Az akvarell az első festési technika, amivel életünkben találkozunk. Csínját-bínját azonban már nem mindenki tanulja ki: holott végtelenül finom, tünékeny jeleneteket és fantázia szülte lényeket jeleníthetünk meg segítségével: az olcsó és könnyen hozzáférhető eszközökkel olyan világot alkothatunk, mely a mesékkel és mítoszokkal áll rokonságban. Mialaia egy tündér születésén keresztül mutatja be az akvarellfestés néhány alapfogását.

Bár aránylag olcsó technikáról van szó, az eszközök minősége itt is sokat nyom a latban: fontos a jó papír és a magas minőségű vízfesték, valamint ecsetek.

 

Ha bepattan az ötlet arról, hogy mi fog szerepelni a papíron, rajzoljunk részletekbe menő vázlatot, hogy a festésnél is majd a lehető legpontosabban tudjunk eljárni.
   
A festést a háttérrel érdemes elkezdeni. Amit nem akarunk befesteni,  azt vagy óvatosan körbefestjük, vagy maszkoló folyadékkal, esetleg szalaggal lefedjük hogy ne érje a festék.

 

Fontos, hogy sorrendet tekintve a nagyobb felületektől menjünk a kisebb részletek felé.

Én a hajjal és a szárnnyal folytattam, ugyanazzal a színnel. Azután következett az arc és a bőr.


    
Ezek után már csak a ruha és az apróbb javítások, kiegészítések vannak hátra, és bepillantást kapunk Tündérországba!

 

Ha tetszett Mialaia tündére, olvasd el a vele készült Meska-interjút, és látogass el a boltjába is!

Tündérország Meskaföldön... kattintts ide!

A cikkhez kapcsolódó válogatásban Mialaia, Mandalamania, Tunderkapu, LegendLand, Foenx, Varabin és Csiguci tündéri termékei szerepelnek.