Csomagolás mesterfokon

Néha már az ajándék megvásárlása is komoly fejtörést okoz szeretteink számára, ha azonban megvan az ajándék, akkor jön csak a következő kérdés: hogy csomagoljam be, egyszerűen, de mégis szépen, mutatósan? Az alábbi cikkben ebben szeretnék egy picit segíteni, mivel díszítsük csomagjainkat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Először is tegyünk be a lejátszóba egy lágy, karácsonyi zenét, gyújtsuk meg az adventi koszorúnkat, és gondoljunk azokra, akiknek szánjuk az ajándékot, a csomagolás ugyanis remek ráhangolódás az ünnepekre.
 
amire szükségünk lesz
 
 
Amire szükségünk lesz:
szép papírok, olló, ragasztók, vonalzó, gyöngy, karácsonyi szalag, ragasztópisztoly
 
 
 
 
 
 
 
 
doboz sablonja
 
 
 
 
 
1. lépésben szerkesszük meg a dobozunkat. Ehhez a fő alap az ajándékunk mérete, hogy biztosan elférjen a dobozkánkban, de mégse legyen túl nagy hozzá. Én most egy egyszerű, kocka dobozt választottam.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Élek karcolása
 
 
Ha körülrajzoltuk, vágjuk ki, majd egy vonalzó mentén karcoljuk meg az éleket. Ehhez akár egy kötőtű is segítségünkre lehet. Majd helyezzünk kétoldalú ragasztót azokra az élekre, amelyek másik oldallal fognak találkozni.
 
 
 
 
 
 
kontúrlyukasztásA doboz oldalának díszítéseA kész oldaldíszítés
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hurráá, megvan a dobozunk alapja, jöhet a díszítés! Azt javaslom, hogy az oldaldíszítést még az összeillesztés előtt tegyük meg, így sokkal egyszerűbben fogjuk tudni ragasztani. Egy másik színű papír mindkét oldalát kontúrlyukasztóval kilyukasztottam ( akinek nincs otthon, cikk-cakk ollóval is helyettesíthetjük), majd felragasztottam az oldal közepére, és egy szalagot erősítettem rá. 
 
 
 
 
A tetejére ugyanabból a szalagból egy masnit hajtogattam, amit ragasztópisztollyal rögzítettem. Pár virágocska is került még rá, középen egy-egy gyönggyel. 
 
Kész doboz
 
Kész is van a dobozkánk, garantáltan meg fogják őrizni a csomagolást is!
 
Amit még használni lehet a díszítéshez:
 
- nagyon szép karácsonyi kontúrmatricákat lehet vásárolni
- vághatunk ki kis cédulákat is, amelyre felírhatjuk, kinek szántuk az ajándékot,
- termésekkel is díszíthetünk, gondolok itt apró, pici tobozokra, mogyoróra, gesztenyére,
- szárított citrom, narancs szelet
- csipke
- gyöngyökkel, strasszokkal
 
 

Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok az ajándékok csomagolásához!