Csomagolj szívből!

Talán mondanom sem kell: a karácsony NEM az ajándékozásról szól. Ettől függetlenül sokan szenvedélyesen szeretünk ajándékozni. Heteken át azon agyalni, hogy milyen apróságokkal járhatnánk szeretteink kedvében... aztán szentestén átadni, és látni a szemükben a csillogást! Ehhez nagyon fontos a körítés is: azaz hogy hogyan, és mibe csomagolunk!

Nemcsak a találkozásokkor fontos az első benyomás, hanem a csomagoknál is. Elárulja, hogy az ajándékozó szívvel-lélekkel, időt és energiát ráfodítva, igényesen, szeretettel csomagolta-e a meglepetést.
Az sem utolsó szempont, hogy környezettudatosak legyünk! Ha már a rengeteg papír-fogyasztást nem is tudjuk elkerülni, legalább környezetbarát anyagokat használjunk: például újrahasznosított háztartási csomagolópapírt,  ragasztószalag helyett pedig ízléses raffiát.
Az ilyen apróságoktól nemcsak „zöld” lesz a csomagocskánk, hanem igen vonzó is. Ki ne örülne, ha egy ilyen ajándékot bonthatna ki?

A papírt feldobhatjuk 1-2 terméssel, de merészebb ötleteket is alkalmazhatunk: például vágjunk félbe egy almát, mártsuk festékbe, és készítsünk nyomatokat a papírra. Nagyon egyszerű, mégis mutatós!
Vagy fogjunk egy kör alakú papírt, hajtsuk hat részre, és vágjunk mintát a közepébe: kibontva szépséges hópihét kapunk, amin érdemes átszaladni vasalóval, hogy eltűnjenek a hajtásnyomok. Ezután egyszerűen csak ragasszuk rá a csomagra.

 

 

 



Biggyesszünk mellé helyes ajándékkísérő kártyát, amire pár soros személyes üzenet is kerülhet.

Ha különleges darabot keresel, itt Meskán is szétnézhetsz, de egy kis kézügyességgel te is könnnyen készíthetsz hasonlókat. Nem kell hozzá más, csak karton, olló, és esetleg egy mintalyukasztó.
Kilyukasztjuk, átfűzűnk rajta egy szép zsinórt, vagy szalagot, s elővesszük legszebb írásunkat.
Már csak annyi dolgunk maradt, hogy ráhelyezzük a csomagra.
Az interneten érdemes utánaolvasni, hogy milyen lehetőségeink vannak még: például hogyan érhetünk el „antikolt” hatást, vagy milyen mintázatokat érhetünk el különböző technikákkal.

Az ajándékok csomagolása előtt tegyünk egy körutat a közeli papírboltban, ahol rengeteg ihletet meríthetünk, ha még nem lenne elég!

Ha gondosan csomagolt ajándékokat szeretnénk átadni, akkor ne legyünk restek, és fordítsunk elegendő időt erre a fajta „alkotásra” is. Biztos vagyok benne, hogy megéri!

 

INSPIRÁLÓ MESKÁS ADVENTI APRÓSÁGOKÉRT KATTINTS IDE!