Decoupage köszöntő tábla készítése

Dobd fel a bejárati ajtót egy kedves köszöntő táblával; most megmutatjuk, hogyan készítheted el a saját verziódat!

Amire szükséged lesz:

-egy téglalap alakú fa tábla (lehet vékony bútorlap is)

-akril festék

-ecset

-ízlésednek megfelelő szalvéták

-szalvétaragasztó

Első lépésként fesd le a táblát akrilfestékkel; előfordulhat, hogy a tökéletes fedés érdekében kétszer, vagy akár háromszor is át kell menni rajta. Bármilyen is lesz a tábla végleges színe, először érdemes mindenképp fehérre festeni, mert a fehér alap adja ki legjobban a rákerülő szalvéta színeit.

Tervezd meg a táblára kerülő mintát, de közben tartsd szem előtt az örök szabályt; a kevesebb néha több! Nem muszáj csak egy szalvétát használni, az azonos árnyalatú, hangulatú darabokat nyugodt szívvel kombinálhatod!

Vágd ki ollóval pontosan a kívánt díszítő elemeket!

A szalvéták három rétegűek, de ezek közül mi csak a legfelső, hártyavékony mintás réteget használjuk fel. Óvatosan válaszd szét a rétegeket, majd a legfelsőt tedd a kívánt helyre és egy ecsettel óvatosan vidd fel rá a ragasztót.

Először a nagyobb mintákat vidd fel, ügyelve arra, hogy a szalvéta ne szakadjon el, illetve ne maradjanak levegőbuborékok a két réteg között.

Az ecsettel óvatosan "simogasd" rá a szalvétát az alapra.

A nagyobb elemek felragasztása után jöhetnek a kisebb részletek; próbáljuk nem túlzsúfolni a rendelkezésre álló felületet, hiszen még a feliratnak is kell hely! A megszáradt táblára szintén akril festékkel, egy vékony ecset segítségével írjuk rá a kívánt szöveget.

 

További szebbnél-szebb köszöntő táblákat találsz itt!