Édes karácsonyvárás: adventi naptár

Az Adventi naptár kitalálója egy németországi édesanya volt az 1900-as években. Kisfia, Gerhard minden nap megkérdezte,hány nap van karácsonyig? Az anyuka a türelmetlen gyermeknek 24 kétszárnyú ablakot vágott egy kartonra, egy másik papírlapon pedig minden ablak elé egy cukorkát helyezett. A kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot, és a napról napra fogyatkozó meglepetés jelezte neki, hogy nem kell már sokat aludnia Jézuska érkezéséig.

A gyermekkori meglepikből igazi sikersztori kerekedett, ugyanis Gerhard felnőtté válva meglepő üzleti vállalkozásba kezdett: az édesanyja ötlete alapján adventi naptárakat gyártott. Az első csokoládét rejtő ablakos naptárakat elkapkodták, és azóta is folyamatosan készítenek adventi naptárakat, szó szerint megédesítve a várakozás időszakát.

Még van egy kis idő december 1-ig. Elő a varrógéppel, készíts Te is időtálló Adventi naptárat, hogy szebbé, izgalmasabbá tedd gyermekednek a Karácsonyvárást.
hozzávalók

Hozzávalók:


- 55x110 cm erős vászon (készülhet vékony anyagból is, de akkor érdemes vlízzel bélelni, hogy legyen tartása)
- 12 db 7,5x15 cm-es vászon darab (ezek lesznek a zsebek)
- fehér, piros, rózsaszín, zöld és barna filc vagy polár anyagmaradékok az applikációhoz

Elrendezés

Elkészítés:


Jelöljük meg az alap közepét, majd az egyik felén tervezzük meg a zsebek helyét. Varrjuk fel őket úgy, hogy először az alsó szélét varrjuk fel színt színre fordítva helyezve az alapra. A varrás mindkét oldalon a szélétől 0,5 cm-re legyen.

Hajtsuk fel a zsebet, gombostűzzük az alaphoz. Hajtsuk be a két szélét és varrjuk le azt is, majd a közepén varrjuk át, így lesz belőle 2 zseb. Vágjuk ki az applikáció darabjait és a darabokat sűrű cikk-cakk öltéssel varrjuk fel az alapra.
A hóember gombjait, szemeit és orrát sűrű cikk-cakk ötléssel hímeztem, de aki bizonytalan, kézzel is kihímezheti. Esetleg gyöngyből is készülhetnek.
Készítsük el az akasztókat, majd gombostűzzük a helyükre.
adventi naptár

Hajtsuk félbe az alapot a színén, és varrjuk körbe az alján egy kis nyílást hagyva a kifordításhoz. Fordítsuk ki, majd varrjuk be a nyílást.

A végén fessük fel a számokat textilfestékkel.

A festéken feltüntetett információ alapján tisztíthatod a naptárt, így az évről-évre újra felhasználható lesz.


Most már csak az apró nyalánkságokat, ajándékokat kell bepakolni a zsebekbe!