Fel, fel a dekorálásra: közeleg a húsvét!

Húsvétkor mindenki tojásfestési lázban ég, de nem a hagyományos, befőttesüvegben oldott festékben való áztatás az egyetlen technika, amivel kidekorálhatsz egy húsvéti tojást. Az alábbiakban olyan tippek következnek, amelyekkel egyszerűen teheted még különlegesebbé az ünnepi dekoráció főszereplőit.

tojásfestésElsőként kipróbálhatjuk a megmaradt csomagolópapírok újrahasznosítását. A csomagolópapírok nem is annyira a különböző minták, mint inkább az érdekes felületek miatt lehetnek izgalmasak, ha tojásfestésről van szó. Használj minél többféle, csillogó, gyűrt, akár bolyhos felületű maradék csomagolópapírt, vágj belőlük különböző mintákat és ezeket ragaszd a tojások külsejére.

 

Még több érdekes tojásdíszítési ötletért kattints ide!

 

 

 

 

 

 

 

 

A bajszos dekoráció most hihetetlenül népszerű, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, így tökéletes tojásfestésválasztás, ha valami egyszerűre vágysz, ugyanakkor azért valami eredeti, divatos és mókás dekorációt szeretnél. A főtt tojásokra fekete filctollal rajzolj két szemet – ez lehet egy-egy egyszerű pötty is, nem kell túlbonyolítani – valamint szemöldököt, a szemek alá pedig rajzolj hepciás bajszot. Ha a tojásokat tojástartóban szervírozod, amire papírból kivágott nyakkendőt is ragasztasz, a hatás garantáltan mosolyt csal mindenki arcára.

 

További izgalmas ötleteket itt olvashatsz!

 

 

 

 

 

 

 

tojásdíszítésVonzó asztali dísz lehet még a fűcsomós, esetleg snidlinges tojáshéj. A tetejüknél megtört tojáshéjakba tegyél egy-egy kanál virágföldet és szórj rá némi fűmagot, vagy snidlingmagot. Naponta locsold, aztán figyeld a csodát! A hatás még frissebb és üdébb lesz, ha egy-egy apróbb méretű virág magját is a fűmag közé dobod. Ha nincs időd napokig várni, hogy az asztali dísz teljes pompát öltsön, akkor egyszerűen apró tavaszi virágokat is állíthatsz az üres tojáshéjakba, mintha csak apró vázák lennének.

 

Ha még nem találtál magadnak megfelelő húsvéti dekorációs ötletet, akkor itt nézelődhetsz!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nincs kedved barkácsolni, ám szeretnél valami új és kedves húsvéti dekorációt, akkor nézz szét itt nálunk, a Meskán! Imhol pár ötlet indításnak.

 

húsvét húsvéti tojás nyuszis doboz
nyuszis baba csirke dekoráció
horgolt húsvéti dekoráció bárány dekoráció vintage mintás húsvéti tojás