Így ápold és tisztítsd a holmiidat

Ahhoz, hogy kedvenc tárgyaink minél tovább megőrizzék szépségüket érdemes tisztítani és ápolni őket. Bejegyzésünkben ehhez találtok ötleteket.

Így tárold és tisztítsd az ékszereidet, hogy sokáig (sz)épek maradjanak, Bien.hu

 

 

 

A bizsukat szórd be sütőporral, majd steril, puha fogkefével dörzsölgesd át.
Valódi ékszereid számára készíts egy kis tálban langyos, folyékony mosogatószeres vagy szappanos vizet. Merítsd bele az ékszereket, és áztasd néhány percig. Ezután vedd ki őket egyenként. Mielőtt kiöntöd a vizet, nézd meg, nem maradt-e ékszer a tál alján, nehogy véletlenül kiöntsd a vízzel együtt. Szárítgasd meg őket konyhai törlőpapíron. Hajszárítóval gyorsíthatod a száradást. Miután megszáradtak, finoman keféld át őket fogkefével.

 

 

 

 

 

 

Még több tipp, hogy ékszereid szépek maradjanak>>>>>

 

 

 

 

 

Így ápold a cipőket, hogy szinte újaknak tűnjenek, Bien.hu

 

A velúr cipőket színben egyező, impregnáló spray-vel kezeljük. Ez egy filmréteget képez a cipő felszínén, amely védi a nedvességtől. 

 

A hordástól elszíneződött belsejű cipőket töröld át ecetes ronggyal. Szintén hatékony módszer, ha hajlakkot fújsz rá, majd alaposan megdörzsölöd. A súrolás közben a hajlakkal együtt az is eltávolítható, ami a cipő anyagába beletapadt.

 

 

A cipőápolásról bővebben>>>>>

 

 

 

 

Így ápold a bútoraidat, hogy frissek és szépek maradjanak, Bien.hu

A fenyőbútor könnyen kifakul, főleg ha erős természetes fény éri. Ne tegyük olyan helyre, ahol közvetlenül süt rá a nap, de fűtőtest közelébe se, mert hő hatására megrepedhet.
 

Régi matricákat úgy lehet levenni, ha vattával, kozmetikai koronggal vagy ronggyal ecetet viszünk fel rá. Hagyjuk így 20 percig, hogy felázzon, majd puha ronggyal töröljük át. Egyéb ráragasztott papírt úgy tüntethetünk el, ha az előző módszert használva, de ecet helyett étolajjal dörzsöljük át a papírt. Mindkét esetre vonatkozik, hogy ha a papír nem válik le könnyen, akkor az eljárást többször is meg lehet ismételni.

 

 

Még több bútorápolási ötletért kattints ide!>>>>>

 

 

-x-