Így szépülnek a nők a világ különböző pontjain!

A nők generációról generációra adják át tapasztalataikat és tudásukat a szépségápolásban. De mint ahogy a kultúránk és a hagyományaink is különbözőek, úgy a női praktikák is eltérnek a világ különböző pontjain.

Így szépülnek a nők a világ különböző pontjain! Természetes szépségtrükkök, Bien.hu

 

 

 

 

Kínában a kamillából készült olajat elsősorban étkezési célra használják, de a szépségápolásban is bevetik, mivel csökkenti a terhességi csíkokat és a pigmentációt is. A kamillaolajas kenegetést te is kipróbálhatod, ha valamilyen bőrhibát szeretnél halványítani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Így szépülnek a nők a világ különböző pontjain! Természetes szépségtrükkök, Bien.hu

 

 

 

Az argánolajat nem véletlenül neveik marokkó aranyának: minden megtalálható benne, amire a bőrödnek szüksége lehet, de hidratálhatod vele a hajadat, sőt erősítheted a körmeidet is.  A körmökre vagy a hajvégekre tisztán is használhatod, de a balzsamodat, testápolódat is dúsíthatod vele. Szerencsére ma már itthon sem nehéz beszerezni.

 

 

 

 

 

Kíváncsi vagy még több kultúra szépségtrükkjeire? Akkor kattints ide!>>>>>

 

 

Ausztrál csodaszer: a teafaolaj

 

Amikor az ausztrálok elutaznak valahova, visznek magukkal teafaolajat, mert egyszerre többféle gyógyszert és tisztítószert lehet helyettesíteni vele. Használják, amikor üdülnek, strandolnak, szaunáznak, szállodában vagy idegen illemhelyen tartózkodnak.

Ausztrál csodaszer: a teafaolaj, Bien.hu

 

Gyógyszerkönyvi tisztasága miatt a bőrsérülést is lehet kezelni vele, ráadásul a seb nem ég tőle, mint például a jód használata közben. Szintén egy érdekesség, hogy antiszeptikus hatása véres, gennyes sebbel érintkezve fokozódik. Baktérium-, vírus- és gombás fertőzésre egyaránt használható. A következő panaszok esetén hatásos: bőrgyulladás, pikkelysömör, szájüregi problémák (az ínygyulladástól kezdve a daganatokig), torokgyulladás.

A pattanást, az aknét és a herpeszt megszünteti, ha kozmetikai korongra pár cseppet cseppentve minden este finoman leápolod vele a problémás bőrfelületet. Kozmetikai szerek összetevőjeként is szolgál, krémek és szájápolószerek alkotórésze.

 

 

 

 

A bőrbe könnyen beszívódik, ezért a hajban megtelepedett élősködők eltávolításában is eredményes.
Tömény teafaolajjal a kullancs egyszerűen és hamar kiszedhető. Háziállatok, négylábú kedvencek vérszívóinak eltávolítására is alkalmas.

 

Használata során a szembe nem kerülhet, utána pedig alaposan kezet kell mosni. Gyerekeknél hígítva kell használni.

 

Szeretnél még több információt a teafaolajról? Akkor kattints ide!>>>>>

 

-x-

 

 

 

Természetes csodaszerek a Meskán:

Guardangel - Kamilla szappan növényi olajból, Meska Ezercsoda - Smaragd szérum szemkörnyék és arcápolásra kék kamillaolajjal, Meska Edna - Kecsketejes kamillás szappan, Meska
Naturica - Gránátalmás éjszakai krém argánolajjal, Meska Naturalisa - Hajvégápoló szérum argánolajjal, Meska Vicusicus - Hajmosó szappan ricinus- és argánolajjal, Meska
Szappanosmici - Szappanmentes intim mosakodógél teafaolajjal, Meska Naturila - Teafa-levendula korrektor, Meska Nadler - Teafaolajos kecsketejszappan vörösagyaggal, Meska