Képet a falra!

Még a legigényesebben berendezett otthon is személytelenné válhat, ha csupaszon hagyjuk a falakat. Ám egy jól tálalt festmény vagy fotó máris életre keltheti.

A falra szánt képek témáját érdemes az adott helyiség funkciójához igazítani. Például érdemes a gyümölcsös csendéleteket vagy az olyan képeket, amelyek valahogy az étkezéshez köthetők, a konyhába vagy az étkezőbe kiakasztani. A nappaliba a mutatósabb, semleges témájú képeket tegyük. A kanapé fölé válasszunk egy nagy vagy több kisebb, de azonos méretű, szabályosan elrendezett, egy nagy képnek ható összeállítást. A hálószobába érdemes helyezni a személyes fotókat, akár halmazba rendezve.

 

Csaknem olyan fontos, hogy milyen képet teszünk a falra, hogy milyen keretbe foglaljuk őket. Egy rossz választás a legjobb festmény hatását is tönkreteheti, míg a jól összeválogatott keretek egymás mellett akár kép nélkül vagy tükörrel is jól mutatnak.

 

Igazítsuk a keret stílusát a lakáséhoz. Klasszikus enteriőrbe tehetünk aranyozott, gazdagon díszített rámát, ám modern bútorok mellé egyszerű, egyenes vonalú darabokat keressünk.

 

A csoportban kiállított képnek nem feltétlenül kell szabályos mértani formát alkotniuk. Érdemes a köztük lévő távolságban ritmust tartani, vagy kiválaszthatunk egy tengelyt, amihez igazodunk. Ha ferde a falsík, vagy lépcső mellé tervezzük a képeket, nyugodtan kövessük le velük az építészeti alakzatokat.

 

 

 

Képek, amelyek csak arra várnak, hogy megtaláják a helyüket:

 

FANYUVASZTO - Csacsiháton, Meska Vajdaaliz - Lila álom-akril festmény, Meska Pruzsiatti - Kavics kép-nyár, Meska
Schalle - Reggel print, Meska Agneslaczo - Cigaretta szünet-nyomat, Meska Asmanygabi - Jónás lakótelep-nyomat, Meska
Lidiasteiner - Cicával - aláírt, dátumozott nyomat , Meska Kucorga - Bálna tarka csíkokkal, Meska BotanikAkvarell - Hortenzia-print (akvarell), Meska
CsimotaDesign - Róka éj-nyomat, Meska KisKlaudi - London napnyugtakor-pasztell, Meska Mohadesign - Bajusz Őr-A békés otthon védelmezője, Meska