Kézzel készült esküvő: indul az esküvő-szezon!

Indul az esküvő-szezon: a házasulandók már javában a ruhákon, dekorációkon, menükön törik a fejüket. Mai posztunkban igyekszünk nektek ötleteket adni egy ízig-vérig kézzel készült esküvőhöz!

Az esküvőjét mindenki szeretné a lehető legemlékezetesebbé és legszebbé tenni. A kézzel készült elemeket tartalmazó esküvők pedig többnyire igazán emlékzetesek, hiszen a résztvevők saját keze munkájának gyümölcse az, hogy mindenki jól érzi magát. Ehhez szeretnénk most hozzájárulni néhány ötlettel.

virágkötő workshop

 

Kezdjük is rögtön egy igazán izgalmas dologgal: egy virágkötő workshoppal. A virágkötés már önmagában izgalmas és szép dolog, pláne, ha valaki a saját esküvői csokrát, vagy netán az asztaldíszeket készíti el, esetleg egy apró köszönőajándékot a vendégeknek.

 

 

ajándékcsomagolás

Ha valaki köszönőjándékok készítésére adná a fejét (ami igazán szép kihívás), akkor az Alkotók Boltjában böngészve szép dobozkákra bukkanhatunk, hogy legyen mibe megfelelően csomagolni az ajándékokat.

 

 

 

 

 

 

 

meghívó kártya esküvőhöz

De ne szaladjunk ennyire előre! Először is: valahogy értesítenünk kell a násznépet a nagy eseményről. Ez a finom, vintage hangulatú meghívó és ültetőkártya szet pont alkalmasnak tűnik erre a feladatra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

papír pompom dekorációPersze a dekorációra is gondolni kell: ezek a vidám, színes papír gömbök nemcsak nagyon trendik, de nagyon mutatósak is: bármilyen szürke helységből vidám szobát, termet varázsolnak.

 

 

 

 

 

virágos fa asztaldísz

Az asztali dekorációra is van ám ötletünk: csinosan néz ki ez a kis 20 cm magas rózsás fa a fehér étkészlet és a boros poharak sűrűjében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

esküvői gyűrűpárna

 

Esküvőkről szóló filmek állandó vicce a gyűrűket a zsebében hevesen keresgélő tanú vagy vőlegény. Bezzeg, ha a filmben lenne nekik ilyen gyűrűtartó párnájuk, akkor nem lenne ezzel gondjuk. Ennél a csipkés gyűrűtartó párnánál a gyűrűket a szatén szalag rögzíti.

 

 

 

 

 

 

 

menyasszonyi hajpánt

És akkor jöjjenek most a menyasszonyok! Szinte mindenkinek jól tud állni egy kisebb vagy nagyobb jól elhelyezett fejdísz, mint például ez a szép tavaszi virágos hajpánt.

 

 

 

 

 

menyasszonyi cipőklipsz

Szintén jól mutat a menyasszonyi ruhához egy díszes cipő. Nincs? Nem gond: elég egy egyszerű fehér (vagy világos színű) cipellő, melyre rápattinthatjuk ezt a virágos cipőklipszet, és tessék: készen is van lélegzetelállító cipellő.

 

 

 

 

 

esküvői nyaklánc

Természetesen szükség van ékszerre is, ami feldobja, kiemeli a menyasszonyi ruhát. Egy egy-két extrával kiegészített egyszerű gyöngysorban mindig lehet bízni, hogy eléri a kellő hatást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A finom és elegáns táska is fontos kiegészítője a menyasszonyi öltözéknek, hiszen hova is tenné a menya

sszony a szükséges dolgait - mint például papírzsebkendő a meghatottság menyasszonyi táskaesetére -, ha nem egy ilyen elegáns táskába

 

 

 

 

 

 

 

esküvői vendégkönyv

Végezetül, de nem utolsó sorban ajánlunk nektek esküvői vendégkönyvet is, melybe a vendégek írhatnak kedves, bátortó üzeneteket az ifjú párnak. Ugye milyen jó lesz ezt majd 5-10 év múlva újraolvasni?