Madarak a nyári kertben

A kertünkben élő madarak etetése télen természetes, de azt vajon tudjuk-e, hogy nyáron mivel kedveskedhetünk szárnyas barátainknak?

 

Jó szolgálatot tehet a kertünkben fészkelő, vagy "épp csak arra járó" madaraknak egy madáritató, amiből a nagy melegek idején kortyolhatnak egyet, esetleg frissítő fürdőt is vehetnek.

Mi is könnyedén elkészíthetjük saját itatónkat egy megfelelő formájú, használaton kívüli tál vagy edény segítségével; a képen látható minta egy mázas kerámia kályhaelemből született.

A madáritató rögzítéséhez használhatunk drótot vagy spárgát; de amennyiben cicáink is vannak, nagyon fontos, hogy ők semmiképp ne érhessék el az itatót, így biztonságban lesznek a betérő madarak. Ha nincs időnk saját itatót készíteni, a Meskán több alkotó szebbnél-szebb változatai közül válogathatunk.

Az enyhe tél miatt idén rekord mennyiségű rovarra számíthatunk, így a kis figyelmességet, amit a madaraknak teszünk, kamatostul kaphatjuk vissza, ha cserébe kevesebb bogár zavarja életünket :)

 

 

Ha az itató a kisebb madarak számára túl mély lenne, helyezzünk bele pár nagyobb követ, így ők is kényelmesen kortyolhatnak!