Meska-hír/név

Az utóbbi fél évben egyre inkább rivaldafénybe került a Meska.hu: több cikk is megjelent a sajtóban a Meskáról, mint újszerű és a kor kihívásaira választ adó kezdeményezésről, legutóbb a Haszon Nőknek Magazin foglalkozott vele kimerítően.

Talán nem meglepő módon a Meska.hu történetében a sajtó számára a sajátos női életpályák, és az alternatív karrierek bírtak különös vonzerővel: a Nők Lapja Café sikeres B-terves pályamódosítóként írt a Meska.hu alapítóiról (2011. június és november), a Heti Válaszban Megélni a lelkesedésből címmel jelent meg a kézművesportálról egy írás, a Mi Otthonunk Magazin pedig 2012. februárban fényképes interjút közölt Mese a Meskáról címmel. A Meska az éterben is hallatta a hangját, 2011. utolsó negyedévében több rádió stúdiójában is vendégeskedtünk.

 

 November-december hónapokban folytatott meskarácsonyi gyűjtésünk sem kerülte el a média figyelmét, sőt, karácsony felé közeledvén különösen sok termékajánlóban bukkantak fel meskás alkotások ajándéktippekként az interneten innen és túl.

 

A láblécben található Rólunk – Sajtótükör rovatban igyekszünk összegyűjteni a Meskáról szóló cikkeket és sajtómegjelenéseket. Ha esetleg valami elkerülte volna a figyelmünket, és tudsz olyan sajtómegjelenésről, amivel bővíthetnénk a listát, kérlek küldd el a Kapcsolat menüponton keresztül!

 

A 2012-es esztendő szenzációs meglepetéssel szolgált: a Meska.hu alapítóit névtelen jelöléssel benevezték az Éva Díj – Inspiráló Nők 2012. pályázatra, mely jelenleg is folyik!  Ez óriási megtiszteltetés a Meskacsapat számára, és hihetetlen erőt ad a munkavégzéshez az a sok kedves bíztatás és őszinte gratuláció, amit tőletek, kedves Meskások, azóta is folyamatosan kapunk. Nagyon hálásak vagyunk értük, és szívből kívánjuk, hogy maradjatok mindig ilyen pozitívak, kreatívak és lelkesek! Aki kíváncsi a kulisszatitkokra, az Éva Magazin honlapján a Meskát bemutató jelölt-oldalon a Meska-sztorit nemcsak olvasmányként, hanem rövidfilm formában is megismerheti (és persze szavazatával is kifejezheti szimpátiáját).

 

 

Rangos szakmai elismerést jelent, hogy a Haszon Nőknek Magazin 2012. márciusi számában megjelent Kreatív piaci megoldások című cikkben két oldalon keresztül foglalkoznak a Meskával, mint a XXI. században, a globalizmus viharában is a helyi piacokra koncentráló, a fair trade és a környezetvédelem szempontjait megmozgató sikeres vállalkozással.

Az riportban bővebben olvahattok arról, hogy milyen elképzelések mentén, milyen hitvallással és milyen motivációval indult el a kézművesportál 2008-ban, és lehull a lepel nem is olyan távoli terveinkről is.

 

Mert a fejlődés nem állhat meg, a kézműves alkotás, a saját kézzel előállított termékek tiszteletét és szeretetét még hosszú-hosszú évekig erősíteni, terjeszteni kell.

 

Még egyszer köszönjük mindenkinek, aki ebben a misszióban segítségünkre volt, van, és lesz.