Meskaország

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ikerpár, Jancsi és Juliska. 10. születésnapjukra kaptak nagymamájuktól egy mesekönyvet, amely egy csodálatos birodalomról szólt, ahol a jóságos Meska királylány uralkodott. Ő arról volt híres, hogy minden kisgyereknek a születésnapjára maga készített ajándékot. Egy nap viszont a gonosz boszorkány bezárta őt ajándékaival egy várba, ezzel örök szomorúságra ítélve az egész birodalmat...

Jancsi és Juliska elhatározták, hogy kiszabadítják a királylányt és megmentik országát. Jól megpakolták elemózsiával hátizsákjukat, és útnak indultak.

 

Mentek, mentek, mendegéltek, amíg egy erdőszélhez nem értek. Mivel nem tudták, hogy merre haladjanak tovább, arra gondoltak, útbaigazítást kérnek.

 

Éppen arra ballagott egy medvebocs a mamájával, akiknek megmutatták könyvüket és benne a várat. De ők nem mertek segíteni, mert féltek a boszorkány haragjától.

 

Ekkor a fa mögül előugrott egy róka, aki készségesen megmutatta az arra vezető utat. Az ikerpár megköszönte és tovább indultak.

 

Az út egy sötét és félelmetes rengetegbe vezetett. Itt találkoztak egy bagollyal, aki elmondta, hogy a róka eltérítette őket, majd megmutatta a helyes irányt. 

 

Közeledve a cél felé segélykérésre lettek figyelmesek. Észrevettek egy kis tündért, aki beleakadt egy pókhálóba. Miután kiszabadították, megígérte a testvérpárnak, ha majd nekik is szükségük lesz segítségre, csak füttyentsenek, és ő ott terem.

Nem sokkal később végre megpillantották a várat, és mivel úgy tűnt, senki nem védi azt, bemerészkedtek kapuján. 

 

 

De ahogy beléptek rajta, eléjük toppant egy hatalmas sárkány. Jancsi gyorsan észbekapott, és füttyentett a kistündérnek. Ő, ahogy megígérte, segített az ikerpárnak. Előkapta varázsfurulyáját és zenéjével elaltatta a sárkányt.

Addig Jancsi és Juliska felszaladtak a toronyba, ahol ott találták a búslakodó királylányt. Meska nagyon megörült nekik, mert tudta, végre kiszabadulhat fogságából.
Ágya alól előhúzta az ajándékokkal teli kincsesládáját, és a tündér segítségével mindannyian a királylány kastélyába repültek.

Aznap nagy ünnepséget tartottak, és Meska végre szétoszthatta játékait a gyerekek között.

Jancsi és Juliska köszöntképpen kaptak egy varázskönyvet, ami újabb kalandokhoz vezetheti őket.

 

Itt a vége, fuss el véle!

 

Mese szereplői, kellékei:

Tale, Borbian, Bubadesign, MumuShop, MyWoodenWorld, LegendLand, Ateszter, Artisan, Gabolino, Eradekor, Kicsikincsem, Vattacukorhajulany.