Meskarácsony Nágocson

December 16-án, ezüstvasárnap meglátogattuk a Meskarácsony jótékonysági akció idei támogatottját, a nágocsi Reménység Gyermekesély és Rehabilitációs Alapítvány intézményeit, és átadtuk az Alapítvány védenceinek a meskás alkotók által a karácsonyi gyűjtésen felajánlott termékeket, alkotásokat, ajándékokat. Köszönjük minden közreműködőnek, hogy együtt ismét juttathattunk egy kis többletmeleget a rászorulóknak!

December 16-án a Reménység Alapítvány anyaotthona (hivatalos nevén családok átmeneti otthona), nevelőszülői hálózata és idősotthona egyaránt a karácsonyra készült: ebbe az ünnepi forgatagba csöppentünk mi bele az ajándékokkal. Megérkezésünket követően az alapítvány munkatársaival szétválogattuk az ajándékokat aszerint, hogy kik örülnének nekik a leginkább: egy kupacba csoportosítottuk azokat az ajándékokat, melyeket az anyaotthonba vittünk, egy másikba, melyek a nevelőszülőkhöz és neveltjeikhez kerültek, különválogattuk az idősebbeknek való alkotásokat, és végül akadt pár holmi, amit az alapítvány a közösség számára magánál tartott.

 

Több elképesztően tartalmas kézműves egységcsomag is érkezett az ajándékok között, melyekben komplett csomagként alapanyagok, kellékek és leírások voltak találhatóak különböző kézműves technikákhoz. A gondosan összeállított csomagok láttán az Alapítvány munkatársai különösen meghatódtak, mert bevallásuk szerint óriási segítséget jelent a szabadidős programok szervezéséhez. A két ünnep közötti kézműves foglalkozásaikon már hasznosítani is fogják a pakkokat!

Köszönjük mindenkinek, aki vette a fáradtságot és átgondolt alapossággal, minőségi alapanyagokat mellékelve hasonló egységcsomagokkal örvendeztette meg a nágocsi szervezetet. Néhány csodálatos illusztrációnak és képnek az intézmények közösségi tereiben találtak azonnal helyet, pár nemezelt ősmagyar süveg pedig a színjátszó társulat jelmeztárának megbecsült darabja lesz.

 

A válogatás után átsétáltunk az anyaotthonba, ahol bajba került, vagy nehéz sorsú családok igyekeznek új alapokra helyezni az életüket. Az anyukák, apukák és a gyerekek mosolygós csapata fogadott bennünket, és nagy örömmel szemezgettek az ajándékok között.
 
Az anyaotthonból egy ebédlőbe vezetett a utunk, ahol már vártak ránk az alapítvány egyéb gondozottjai: a nevelőszülős családok, akik közül néhányan a szervezet házaiban laknak, mások pedig a faluban vagy a közelben; a családok mellett korábban nevelőszülőknél élő – utógondozott – fiatal felnőttek is, akik már önállóan állnak helyt az életben, sőt, többen már családot is alapítottak. Nagyon megható volt, ahogy a gyerekek és felnőttek az ajándékosztás előtt előadtak egy kis zenés műsort, sok-sok énekkel.
 

Még egy utolsó ajándékkupac várt gazdára, amit az idősotthon lakóinak válogattunk ki, ennek átadásában azonban már személyesen nem vettünk részt az idő szűkössége miatt: vasárnap délután tartották ugyanis a faluban a idősek karácsonyát, és stílusosan ezen a programokban gazdag ünnepségen kapták meg az érintettek a meskás ajándékokat is.

 

A Siófoki Rádió egy riportban tudósított az eseményekről, és egy videó is készült a nágocsi látogatásról, ami a Reménység Alapítvány honlapján hamarosan elérhető lesz, de mi is szeretnénk egy válogatást közölni a legszebb pillanatokból.
 
Persze nemcsak tárgyadományokat gyűjtöttek a Meskarácsony angyalai (vagyis mindenki, aki hozzájárult a sikeréhez, akár csak a gyűjtés hírének terjesztésével), hanem a Meskatáskák jótékony célú értékesítéséből csinos kis összeg is összegyűlt a Reménység Alapítvány számára elkülönített bankszámlán.
 
Vasárnap estig 327500 Ft gyűlt össze a Meskatáskák eladásából, amit ezúton is köszönünk minden kedves vásárlónak az alapítvány nevében is! A Meskatáskák értékesítése ezen a héten még folyik a Meskarácsony boltban, aki még szeretne hozzájutni egy dizájnos, jótékony célú meskás vászontarisznyához, az vásároljon bátran! A héten elsőbbségivel postázzuk a Meskarácsony minden megrendelt termékét, hogy odaérkezzen a címzetthez karácsony előtt! Ha csütörtökig megérkezik a Meskatáska ára, még odaérhet karácsonyig!
 
Karácsonykor azonban bezár a bazár, a számlán lévő összeget a két ünnep között utaljuk át a Reménység Gyermekesély és Rehabilitációs Alapítvány részére, és elküldjük nekik az azóta érkezett meskarácsonyi tárgyi adományokat is.
 
Meghitt ünnepi pillanatokat kívánunk!
 
Meskacsapat