Meskavakáció / 4.

A Meskavakáció negyedik hetén, talán a hidegfrontok miatt, de már korántsem volt olyan forró a hangulat a fotópályázaton. Mindössze egyetlen új kép-pár érkezett, de nem is baj, mert nosztalgiázni fogunk: előkapjuk a Meskavakáció-albumot, és régebbi fotók közül is szemezgetünk.

Juaniita már három képpel örvendeztette meg a Meskavakáció mosolyalbumát: a baloldali fotó miatt biztosak vagyunk benne, hogy Juaniita kislányának tanárnője elégedetten biccentene, ha látná, hogy tanítványa a szünidő alatt sem feledkezett meg az olvasásról. "Milevi segítségével az egész család, sőt a szorosabb baráti körünk is el lett látva névre szóló vagy személyre szabott idézettel ellátott könyvjelzővel. Ezen a képen a kisebbik lányom a hintán ülve olvassa kedvenc könyvét, a Colette titkos naplóját." - kommentálta Juaniita a bájos fotót.

Eközben a fiúk már vadabb dolgokkal vannak elfoglalva, mint a lenti, bal oldali kép is mutatja:

"A nagyfiam és a férjem rendszeresen csatároznak az udvaron. A férjemnél a hollossybela nevű készítőtől 3 és fél éve vásárolt kard van. Nem sokkal a vásárlás után vettünk egy másikat is, azt az egyik nagy bevásárlóközpontban. Rengeteget kardoznak velük, a kacagásuktól ilyenkor zeng a ház. A két kard minősége közti különbséget nagyon jól mutatja a jobb oldali kis kép: a "nagyüzemi" kardnak már mindkét keresztfája letörött, a meskán vásárolt kard viszont máig épségben van."

Anyuka persze a vakció alatt is háziasszony marad, ahogy a lenti jobb oldali fotó mintázza: "Kereken 4 éve vásároltam vasvaryilditől a jobb oldali képet. Szerelem volt első látásra. Hogy milyen megbecsült helyen van nálunk, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nem kerüli el a nagytakarításokat sem. "

Marika meskavakációs képe is gyarapítja a pályázat cukiság-gyűjteményét! Egyébként nem a kislegényen van a hangsúly (bár fogadjunk, Ti is őt néztétek meg először), hanem a nagyi szép piros nyakékén és fülbevalóin!


"Nyári szülinapi ünnepség legkisebb unokámmal és családom körében, melyen viselem a Meskán vásárolt korall ékszereket. (K. Krisztián és V. Judit készítette őket)"  (sajnos az alkotókat nem sikerült beazonosítanunk, aki a maga alkotására ismerne, kommentben jelezze! - a szerk.)

Nadvilag meskamadarai idén nem jutottak el nagy utazásra, de így is jól érzik magukat az erkélyen napozva, hisz fő a jó társaság! Minden bizonnyal az Ízporta.hu elindulásáról csiripelnek, talán emiatt is vertek tanyát pont a bazsalikom mellett...

 

 

 

 

Köszönjük a meskavakációs pályaműveket, melyek nyár végéig versenyben maradnak az abszolút fődíjért, a Metzger Vanda Stúdió által felajánlott fotózásért! Az összes kép Facebook-galériánkban tekinthető meg: katt!

 

A forduló nyerteseit kérjük, hogy küldjék el címüket a kommunikacio@meska.hu e-mail fiókba, hogy postázhassuk jól megérdemelt meskás tarisznyájukat!

 

A fotópályázat részvételi feltételeiről a www.meska.hu/meskavakacio oldalon olvashattok bővebben. Jön a hosszú hétvége, elő a fényképezőgépekkel: jó nyaralást, jó fotózást, jó meskázást!

 

A Meskavakáció 4. hete ihlette lenti szelekciónkban Milevi, Hollossybela, Vasvaryildi, Juaniita, Nagyzsuzska és Nadvilag alkotásai szerepelnek.