Nyári technikák

A nyár a lazulás és kikapcsolódás időszaka a család apraja-nagyja számára; ám aki még az uborkaszezonban sem szeretne ellustulni, vagy teljes passzivitásba süppedni, annak kiváló alkalmat nyújt a forró évszak, hogy új kézműves technikákat sajátítson el, akár tábor, akár tanfolyam keretében! Összeállításunkban a Meska társoldala, az Alkotók boltja kínálatából szemezgettünk tanfolyam- és táborajánlatokat.

A klasszikus Balcsis nyaralást színesíthetik a 7-18 évesek kreatív napokkal KARIKADesign III. Kézmíves táborában. Öt nap alatt akár 10-15 kreatív technikát is elsajátíthatnak a fiatalok. A napközis jellegű tábor július 22. és 26. között Balatonszemesen, július 29. és augusztus 2. között pedig Fonyódon kerül megrendezésre. A programon tematikus napok során lehet ismerkedni a kézmívességgel: többek közt lesz  újrahasznosító-, ékszer- és festőnap is. A részvételi díj 15000 - 19000 Ft egy hétre fejenként.

 

Uvegmadar egy szép és bonyolult technikába avatja be az érdeklődőket alapfokú Tiffany-dísztárgy készítő tanfolyamán Zuglóban. A tanfolyam három alkalomból, egy alkalom öt órából áll. Ez idő alatt a részvevők elsajátíthatják az üvegvágás, -csiszolás, -fóliázás és a forrasztás technikáját. Elkészítenek és haza is vihetnek egy sík Tiffany-dísztárgyat. Az alapanyagokat és a szerszámokat, gépeket a szervező Uvegmadar biztosítja.

 

A tanfolyam ára 40000 Ft fejenként, anyagköltséggel.

Hjutti szappankészítő és kozmetikum készítő tanfolyamain azoknak kínál alternatívát, akik egészen biztosak szeretnének lenni tisztálkodó- és pipereszereik összetevőinek mibenlétét illetőleg.

 

A szappankészítő tanfolyamon hidegeljárással állítanak elő közel egy kilónyi szappant, míg a natúrkozmetikum-készítő leckék során többek között ajakírt, arckrémet, szemránckrémet kevernek ki a a részvevők. A tanfolyamok Tatán folynak, a szappankészítő kurzus ára 12000 Ft, a kozmetikumkészítőé pedig 15000 Ft.

 

Emotionmanual agyagszobrász kurzusán a művészi önkifejezés lehetőségeit bővíthetjük: az agyagozó leckék folyamatosak és bármely korosztály számára igénybe vehetőek, így akár kreatív családi program is lehet egy-egy közös szobrászkodás. Alapanyagokat és szerszámokat Emotionmanual biztosít a tanítványoknak, egy-egy alkalom 2000 Ft-ba kerül és 2-3 órán keresztül tarthat.

 

Az elkészült agyag alkotások kiégetése nem tartozik a tanfolyam szolgáltatásai közé.

Lineornament tűzzománc-ékszerkészítő szakkörén csecse apróságokat, ékszereket és pici tűzzománc festményeket készíthet bárki, aki érdeklődik a technika iránt és elmúlt 14 éves. A szakkör Budapest belvárosában, jól megközelíthető helyen folyik. Egy háromórás alkalom ára 3000 Ft tanítással és anyagköltséggel, de létezik havibérlet is az elkötelezettek számára 12000 Ft-ért, mely 3x4óra műhelymunkát, tanítást, valamint a felhasznált anyagokat foglalja magában.

 

További tanfolyam- és táborajánlatok az Alkotók boltja oldalán!