Nyerj selyemzsinór-ékszert a Meskán!

A vidám, életteli piros szín hívta táncba a hűvös és mértéktartó ezüstöt Mandaril gyöngyökkel díszített selyemzsinór-ékszerszettjében. Ezt a csodálatos összeállítást a Meskamázli játékon lehet megnyerni a héten!

Mandaril kényelmes nyakéke és a hozzá passzoló fülbevaló-pár selyemzsinórból makramé technikával készültek. A makramét a csomózás művészeteként is emlegetik, sokoldalú alkalmazása több ezer éves hagyományokra tekinthet vissza: gyökereit az asszírok rojtcsomózásában kereshetjük, Európába pedig a mórok közvetítésével jutott el.

 

A történelem során a makramé repertoárja rengeteget színesedett és gazdagodott: ékszerek, faliképek, csipkék, használati tárgyak és különböző kiegészítők is készülnek segítségével. Alapanyagának, a selyemzsinórnak köszönhetően a nyeremény ékszerszett játékos eleganciát és élénkséget tükröz.
A lánc 30cm, a piros selyemzsinórból csomózott  medálrész 17 cm, a fülbevaló pedig 7 cm hosszú.

Bár a selyemzsinór küldésének van némi morbid felhangja az egykori Oszmán Birodalom ismert büntetés-végrehajtási gyakorlata révén (melyre egy nyelvi fordulatunk ma is utal), biztosak vagyunk benne, hogy akinek ezt az új életet kezdett selyemzsinórt elküldjük, mérhetetlenül boldog lesz vele, és azonmód a nyakára és fülére kanyarítja! Ha te szeretnél lenni a szerencsés címzett, játssz Mandaril ékszerszettjéért a Meskamázli oldalán (http://meska.hu/nyeremenyjatekok)!  

A Meskamázli előző fordulójában bongyorka tavaszváró ékszereit Kekesmaria nyerte, reméljük ez az örömhír  felfűti a hangulatát ebben a cudar időben. Gratulálunk!