Startra kész a Meskatáska!

Egy hónappal ezelőtt pályázatot írtunk ki meskás alkotók körében Meskatáska tervezésére: az egyedi, meskás grafikával ellátott vászontáskákat a karácsonyi akciónk keretében fogjuk árusítani, és a belőle befolyó bevételt jótékony célokra fogjuk fordítani. A felhívásunkra több tucat pályamű érkezett, ezek közül elsőként azokat mutatjuk be, melyek végül a három változatban készülő Meskatáskákat fogják díszíteni.

 

Először pár szóban a Meskatáska-ötletről. A tavalyi Meskarácsonyi tapasztalatok alapján döntöttünk úgy, hogy a támogatást idén is kétféle módon, pénzadomány és kézműves ajándéktárgyak gyűjtése által szeretnénk megoldani. (A részletekkel hamarosan jelentkezünk!)

 

A pénzadomány gyűjtésére találtuk ki a Meskatáskát, mely egy vidám, jellegzetesen meskás grafikával ellátott divatos kiegészítő, és kettős célt szolgál: egyrészt az eladásából befolyó bevételt teljes egészében jótékonyságra fordítjuk, másrészt egy hasznos, trendi kézműves darab, mely méltán öregbítheti a Meska.hu hírnevét. A táskák kivitelezését és gyártási költségeit a Meska.hu Kft. teljes egészében finanszírozza!


Azért, hogy a táska valóban hitelesen tükrözze a Meska színes univerzumát, körlevélben kértük fel a Meskán bolttal rendelkező alkotókat, hogy álmodjanak rá egy ízléses és kreatív mintát.

A pályaművek közül hármat valósítunk meg, a többiből pedig virtuális kiállítást rendezünk Facebook-oldalunkon és blogunkon.


Hihetetlen jó érzés volt megtapasztalni, hogy Meskatáska-felhívásunk a rövid határidő ellenére is milyen sok alkotó fantáziáját megmozgatta, hiszen közel száz tervből kellett kiválasztani azt a hármat, mely egyszerre meskás, figyelemfelkeltő, és technikailag is megvalósítható táskagrafikaként. Érdekesség, hogy a postaládánkban landoló pályaművek túlnyomó része három fő motívum köré szerveződött: madár, növények és virágok, szív.

 

Végül AndideaVesztlfanni és Milady egy-egy grafikája kéredzkedett fel a Meskatáskákra - úgy érezzük, ők reprezentálták a legjobban pályaművek főbb vonulatait is. Ismerkedjetek meg velük!

Andidea a sokunk szívének kedves magyar népművészet hagyományait gondolta újra grafikájában (fent): buja növényi ornamentikán csücsülnek a Meska madárkái; szerintünk egy népmesegyűjtés borítóján is jól mutatnának, de most már nincs mese, mert lecsaptunk rájuk! Egymásba kapaszkodó vonalak, indák, pöttyök – ez az organikus világ köszön vissza Andidea természetes alapanyagokból készült termékein is.

 

Vesztlfanni a modern nyüzsgést elegyítette a szívvel-lélekkel hitvallással határozott kontúrokkal megrajzolt, a vidám káoszban rendet teremtő grafikájával (középen), melyben a Meska világának szereplői vonulnak fel. Nem csoda, ha mi is a szívünkbe zártuk ezt a vibráló rajzot! Vesztlfanni boltjában csupa hasonló, kacagtatóan optimista, és rafináltan egyedi, összetéveszthetetlen stílusú kiegészítő található.

 

Milady két bohém madárkával örvendeztetett meg bennünket. Grafikája (balra lent) a romantikus nosztalgiát és a modern életérzést egyesíti magában. Az ezzel a mintával díszített táskát bolondos, álmodozó művészlelkeknek ajánljuk! Milady boltjában tündérek és boszik táncolnak pink és fekete cuccokban: az incselkedően romantikus tollasbál-hangulatot papír és horgolt-kötött darabokon viheti magával a vásárló.