Kuckózzunk!

Most éppen ugyan kellemes az idő, élvezhetjük a vénasszonyok nyarát, de már csípősek a reggelek és néha egy kissé zordabb, borongós őszi időjárásban is van részünk. Olyankor legszívesebben a szoba melegébe húzódva, egy kellemes kuckóban töltenénk el a nap egy jó részét.

Lássuk csak, mi szükséges egy kellemes hangulatú lustálkodáshoz!

A helyszínt természetesen jól kell megválasztani. A lakásnak egy se nem túl világos, se nem túl sötét pontja a legalkalmasabb egy hívogató kuckó kialakítására. A huzatos helyeket mindenképp kerüljük!

Legjobb, ha megnyugtató színekkel vesszük körbe magunkat. Ilyenek a kék vagy a zöld különböző árnyalatai.

Persze a pihe-puha takarók, párnák sem maradhatnak el! Ahhoz, hogy kuckónk megfelelően kényelmes legyen, minél többet halmozzunk fel belőlük :-)

Ha a hely kiszemelésével és kialakításával készen vagyunk, még ne dőljünk hátra, mert akad még egy pár tennivalónk.

Egy gőzölgő ital, legyen az tea vagy forró csoki, elengedhetetlen tartozéka az édes semmittevésnek (egyesek szerint pontosan ugyanez elmondható egy kis nasiról, de perdöntő bizonyíték erről nem áll rendelkezésre).

És persze egy jó könyv! Az mindenképp kell. Ha valaki a horrort kedveli, nem biztos, hogy egy romantikus regénnyel teljesedik ki a délutáni (vagy délelőtti) szieszta, de érdemes megfontolni, hogy milyen olvasnivalót veszünk le a polcról a békés, nyugodt pihenéshez.

A kellemes hangulat bármilyen számunkra kedves tárggyal, zenével fokozható: egy szép kép, egy megnyugtató dallam vagy egy dísztárgy mind-mind alkalmas arra, hogy még inkább otthon érezzük magunkat kis birodalmunkban.

Egy hangulatlámpa azonban biztos telitalálat. Nappal a formájában, mintázatában gyönyörködhetünk, ha pedig elkezd sötétedni, még varázslatosabb, mesebeli hellyé alakul át kuckónk a fények játékának segítségével.