Neked már van ünnepi koszorúd?

Minden otthont ünneplőbe tud öltöztetni egy-egy ízlésesen megválasztott ajtódísz, kopogtató vagy koszorú. Most megmutatom, hogyan készítheted el pofonegyszerűen a saját koszorú alapodat.

kisdiostudio, fűzfa koszorú alap DIY

Csak két dologra lesz szükséged:

 

- legalább 6 db hosszú, egyenes ágra (lehet a kertben, vagy az erdőben/vízparton gyűjtött fűzfa, vagy gyümölcsfa vesszője, bármi, ami nem törik el a hajlítástól)

 

- egy éles metszőolló

kisdiostudio, fűzfa koszorú alap DIY Fogd meg a leghosszabb vesszőt, majd a vastag végét megfogva, hajlíts belőle karikát. A vessző vékony végét óvatosan tekerd rá a vastagabb részre, amíg el nem fogy. Fontos, hogy ne hajlítsd túl az anyagot, csak annyira tekeredjen, amennyire adja magát! Ne aggódj, ha nem kerek, a többi vessző majd kikerekíti!
kisdiostudio, fűzfa koszorú alap DIY A kezdő vastag véggel szemben toldj be egy újabb vesszőt, és ezt is hajlítgasd rá a karikára úgy, hogy az előző vesszőkkel párhuzamosan fusson. Lehetőség szerint a vastag végek a koszorúnak csak az egyik felére kerüljenek, ez lesz a "háta".
kisdiostudio, fűzfa koszorú alap DIY Hasonló módon dolgozd bele a koszorúba a maradék 4 vesszőt úgy, hogy a vastag végek lehetőleg egyenletesen legyenek elrendezve; ekkor lesz egyformán vastag, és szabályos alakú a koszorúd.
kisdiostudio, fűzfa koszorú alap DIY Minél több szálat tekersz rá, annál  vastagabb lesz a koszorúd. Ha elkészültél, fordítsd meg a művet, és éles metszőollóval vágd le a kiálló vastag végeket, lehetőleg a koszorú sikjában, úgy, hogy a maradék vessző szépen belesimuljon a koszorúba.
kisdiostudio, fűzfa koszorú alap DIY

Készen is van a koszorú alapja, amit most már ízlésed szerint díszíthetsz tovább. Ugye milyen egyszerű?

 

Ha nincs lehetőséged elkészíteni a saját díszedet, nézz szét a Meska alkotóinak szebbnél-szebb alkotásai közt itt!

A cikk borítóképe Lolli munkája.