A fa természetes anyag, ha vigyázunk rá, mondhatni örök darab. Állapotának, esztétikai megjelenésének megőrzése érdekében szükség szeri...

kézműves termék, készítette: FromWood
anyaga: tömör tölgyfa, auro olaj, üveg fiola, flanell
technika: famegmunkálás

Faápoló szett AURO olajjal uraknak


   
   

Faápoló szett AURO olajjal uraknak leírása

A fa természetes anyag, ha vigyázunk rá, mondhatni örök darab. Állapotának, esztétikai megjelenésének megőrzése érdekében szükség szerinti ápolása azonban elengedhetetlen. Javasoljuk ezért fából készült termékeink időnkénti olajozását.

A szett tartalma:

– 1 db 2×8 cm-es, csavaros tetejű üvegfiolában (2 cl űrtartalmú) AURO, 100 %-ban természetes, kellemes narancsillatú kemény olaj, és

– 1 db kb. 22 x 14 cm-es flanell, 100 % pamutból készült, kellemes tapintású, finom, puha, kevésbé szöszölős, jó nedvszívó olajozáshoz használható kockás kendő és

- 1 db fából készült design dobozka, metál pasztával színezve (asszimetrikusan)

Az AURO olaj ellenáll a víznek, tartós, belélegezhető, környezetbarát, tartósítószer mentes, semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmaz, megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak. Gyerekbútorok, fa játékok kezelésére is ideális.

Az olaj másként véd, mint a lakk: míg a lakkozás lényege, hogy a fa felületén kemény és kémiailag ellenálló filmréteget képez, az olaj nem alkot összefüggő bevonatot a kezelt felületen. Az olaj a fa felületi rétegébe szívódik, és ott kikeményedve a rostokat szilárdítja – növeli a fa felületének keménységét és ellenálló-képességét. Impregnálja a fát, azaz védi a szennyeződésektől, a túlzott nedvességfelvételtől, mégis lélegezni hagyja.

Kemény olajról lévén szó, a hagyományos olajokhoz, mint például a szintén faápoláshoz sokszor használt lenolajhoz képest tartósabb, tekintettel arra, hogy nemcsak beszívódik a fába, hanem felületén kikeményedik. Ezen okból a felesleges olajat, az olaj felkenése után pár perccel (5-6 perc) célszerű jól visszatörölni, különben a felület ragacsossá válik, foltos lesz. Ez az olaj kiadósabb is, így a megfelelő hatás érdekében kisebb mennyiséget is elegendő használni belőle.

Az olaj alacsony lobbanáspontú illóolajokat tartalmaz, melyeknek száradása erős hőfejlődéssel járó oxidációs folyamat. Az olajjal átitatott, összegyűrt törlőruha, öngyulladás veszélyes, ezért használat után mindig terítsük ki, hogy jól szellőzve kiszáradhasson.

A szettben lévő olajat valamennyi kisebb termékünkhöz jó szívvel ajánljuk. Vágódeszkáink ápolásához inkább munkalapolajat, vagy lenolajat javaslunk.

Ápold a fát, hogy sokáig gyönyörködhess benne!

Faápoló szett AURO olajjal uraknak jellemzői

kézműves termék, készítette: FromWood

technika


színek

típus
fizikai

termékkód
4094222

feltöltve
2021. március 22.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Faápoló szett AURO olajjal uraknak szállítása

Raktárkészletünk folyamatosan változik, vállalási határidőink ezért tájékoztató jellegűek.
Így ha a szövegben szereplő határidőn belül mindenképp szeretnéd, hogy elkészüljön a termék, kérünk, hogy vásárlás előtt írj belső üzenetet, hogy elkészítésének határidejéről nyilatkozhassunk, elkerülendő a későbbi kellemetlenségeket!

Megértésed előre is köszönjük!

Futárral 1 munkanapon belül juttatjuk el csomagod!

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
Futárszolgálat utánvéttel 1 900 Ft 2 050 Ft
Futárszolgálat előre fizetéssel 1 600 Ft 1 700 Ft

Faápoló szett AURO olajjal uraknak alkotója: FromWood

FromWood Meska interjú az alkotóval »

Kedves Látogató!

Boltunkban egyedi, igényes fából készült különféle használati- és dísz tárgyakat kínálunk.

Egyes kis sorozatban is gyártott termékeinket TimberTom márkanév alatt forgalmazzuk.

A fotók nem mindegyikén látszik, de ez azt is jelenti, hogy ezen termékek mindegyike "TimberTom" logóval ellátott (bele van égetve egy kb. 3*1,5 cm-es logó).

Folyamatosan bővül termékeink köre, érdemes máskor is benézned.

Ránk bíznád valamely ötleted megvalósítását? Esetleg épp az ötlet hiányzik? Szeretjük a kihívásokat, várjuk leveled!

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


További termékek