ÚJDONSÁG! Egyedileg készített ezüst létra medál.

Apai nagyszüleim háza Pusztamagyaródon pont a templommal szemben állt. A misére igyekvő emberek udvarunkba tették le mindig a biciklike...

kézműves termék, készítette: egszeresz
késztermék, azonnal szállítható
anyaga: 925, ezüst, sterling
technika: ékszerkészítés, ötvös

ÚJDONSÁG! Egyedileg készített ezüst létra medál.   
   

ÚJDONSÁG! Egyedileg készített ezüst létra medál. leírása

késztermék, azonnal szállítható

Apai nagyszüleim háza Pusztamagyaródon pont a templommal szemben állt. A misére igyekvő emberek udvarunkba tették le mindig a bicikliket, hogy ne kelljen feltolni őket a templomdombra. Onnét sétáltak fel gyalog az istentiszteletre.
Mise előtt és után, falusi emberek csoportja beszélgetett a kút körül, ücsörgött a nagy gesztenyefa alatt a padon. A baromfiudvar pajtájából figyeltem őket a létra tetejéről.

Egy csillagporos éjjel kimentem az udvarra és a kutat megkerülve, az öreg ház és a pajta közötti lejtős füves réten egy gyönyörű pávát pillantottam meg. Óvatosan lépdelt, és ahogy az összezárt farkát húzta a sötétben a földön, lépésenként elhullajtott belőle egy-egy hosszú tollat.
Csöndben osontam utána és markomba gyűjtöttem az összes pávatollat, amit maga mögött hagyott. Már egy nagy csokor volt belőle a kezembe, mikor a pávát szem elöl vesztettem, eltűnt az árnyéka az öreg ház mögött. Álltam az éjjeli ég alatt, kezemben a rengeteg pávatollal. Felnéztem a végtelen ég sötétlő mélységébe és egy hirtelen mozdulattal feldobtam a tollakat a levegőbe. Szivárványos tűzijátékként terültek el a mennybolton, egy sem hullott vissza belőlük. Szívem megtelt égi szerelemmel és könnyes szemmel néztem utánuk. A pajta hátának létra volt támasztva, egészen a cserepes tetejéig. Felmásztam rajta, hogy közelebbről lássam a színes csillagokká változott pávatollakat. Mikor felértem a tetejére, egy cseppet sem kerültem hozzájuk közelebb, de a tető cserépfedelén egy rést pillantottam meg. Bemásztam rajta és a pajta padlásán egy öreg kincsesládára bukkantam. Nem volt rajta lakat, így bátran kinyitottam. Hogy pontosan mi volt benne, nem tudom leírni, de azaz érzés, ami ismét átmosta lelkemet, ugyan az volt, mikor a tollakat az égbe hajítottam.

A történet második része természetesen egy álmom volt, örök tanulságként: ?Szórd szét kincseidet - a gazdagság legyél te magad.?
Ha valaki kincseit az égbe borítja, akkor maradék nélkül megtalálja őket a földön is.

Egy titkot el kell árulni magamról. Nem hiszek az evolúcióban. Vagyis nem abban a vallásban, amit evolúciónak neveznek. Szerintem az ember mindig is létezett és közelebb áll az angyalokhoz, mint a majmokhoz. Ha a létrát megcsavarod spirál lesz belőle. DNS spirál. ? Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.?

A létra mindannyiunkban benne van.

Mindannyiunknak lehetősége van arra, hogy fokain felfelé vagy lefelé lépdeljen.
Felfelé hazatalálunk. Lefelé távolodunk otthonunktól.
Érdemes a "tériszonyt" legyőzni, hogy még a földön megtaláljuk égi kincseinket, amit annak idején elszórtunk.

Köszönöm, hogy elolvasták!

Fehér Péter ékszerész

Az ár magában foglalja a 45 cm hosszú ezüst kígyóláncot is.

Az egyedileg készített létra medál hossza 4 cm. 12 foka van.

A létra medál egy sokkal nagyobb koncepciónak a kiindulási eleme. A DNS medál alapja is. Erről szintén a munkáim között lehet leírást találni.

ÚJDONSÁG! Egyedileg készített ezüst létra medál. jellemzői

kézműves termék, készítette: egszeresz
késztermék, azonnal szállítható


jellemző

színek

termékkód
3323191

feltöltve
2019. január 18.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

ÚJDONSÁG! Egyedileg készített ezüst létra medál. szállítása

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Postai küldemény (elsőbbségi, ajánlott) előre fizetéssel 1 200 Ft 1 200 Ft
Futárszolgálat előre fizetéssel 1 200 Ft 1 200 Ft
díszcsomagolásban postával együtt 1 800 Ft 1 800 Ft

ÚJDONSÁG! Egyedileg készített ezüst létra medál. alkotója: egszeresz

egszeresz Meska interjú az alkotóval »

Sok szeretettel üdvözlöm! Köszönöm, hogy benézett hozzám!

Én egy lassan elfeledett, egyre ritkább mesterség, az ezüstművesség gyakorlója vagyok. Eredeti szakmám az aranyművesség, de a 20 év munkával eltöltött idő alatt egyre jobban az ezüstművesség felé fordultam.
Termékeim között saját készítésű ezüst tárgyak, ékszerek, miniatúrák, kisplasztikák és sok más különlegesség és érdekesség található. Az alkotásaim többsége egyedi alkotás, vannak köztük zsűrizett dolgok is. Minden tárgy a két kezem munkája, szívesen és lelkesen készítem őket. Az ékszereimet és miniatúráimat ugyanazokkal a módszerekkel és technikákkal készítem, mint régen a céhes időkben, a kicsi manufaktúrák idejében. Az ékszereim teljesen egyediek, saját tervezésűek, többnyire mély szimbolikával és filozófiai tartalommal rendelkeznek. Az ezüsttárgyaim és miniatúráim között vannak régiség-másolatok is.
Elképzelhető, hogy találkoztak már velem kézműves vásárokban, évek óta részt veszek ilyen rendezvényeken. Sok kedves visszatérő vásárlóm örömére most itt a Meskán is megjelentem.
Mindent megteszek, hogy a leendő és meglévő vásárlóim tökéletesen elégedettek legyenek a megvásárolt alkotásokkal. Szívesen válaszolok minden érdeklődő nemesfémekkel, tárgyakkal, ékszerekkel stb. kapcsolatos kérdésére.

Az internet egy sajátos felület, kölcsönös bizalmon és megértésen alapszik. Remélem, hogy az Ön bizalmát is elnyerem!

Kérem, nézzenek körül nálam! Biztosan találnak valami szép és különleges dolgot, ami elnyeri a tetszésüket!

A Meska által készített interjúban egy kicsit közelebbről is megismerhetnek.

Fehér Péter ékszerész ( égszerész )

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek: