" Kakas A kakas az egyetlen madár a tizenkét kínai állatövi jegy között. A tökéletes hivatalnok eszményének szimbóluma. Párja, a tyúk ...

kézműves termék, készítette: egszeresz
késztermék, azonnal szállítható
anyaga: ezüst, 925, sterlin
technika: ékszerkészítés, ötvös

Kakas medál


   
   

Kakas medál leírása

késztermék, azonnal szállítható

" Kakas

A kakas az egyetlen madár a tizenkét kínai állatövi jegy között. A tökéletes hivatalnok eszményének szimbóluma. Párja, a tyúk kevesebb szerepet tölt be. A "vad tyúk" kifejezés a prostituáltakat jelöli. A Nap szimbólumok egyike, mivel napfelkeltekor kukorékol. Maszkulin jellegű, hírnév, a fény és az idő kötődik hozzá. A vörös kakas megvéd a tűztől. A szerencse is megjelenhet kakas alakban. Japánban a polgári erényeket képviseli, és a bizalmat. Az éberség, a figyelem, a jóság, a polgári erények, a bizalom jelölője. Úgy tartják, megvéd az éjszaka negatív energiáitól. A buddhizmusban a végzet szimbóluma. A görögök gyógyerőt tulajdonítottak neki, így Aszklépiosznak lett szentelve, és a mitológiában ő vezeti a halottat a fénybe, így Hermész attribútumává is vált. Zeusz madaraként a fényt jelöli.
A rómaiaknál Mars, Merkur, Priapus és Minerva szent állata, a tavasz, a termékenység jele. Az európai hagyományokban kukorékolása miatt szellemriasztó tulajdonsággal ruházták fel. A keltáknál a halállal hozták kapcsolatba, a kereszténységben a fény és az újjászületés állata. A szélkakas minden irányba figyel, és védelmet nyújt. Péter apostollal kapcsolatban az emberi gyengeséget és a bűntudatot jelzi. Az ókeresztény művészetben a Krisztusért küzdő keresztényekkel azonosítható."

Kagylókürt LV.

Az ezüst kakas medál nagy méretű. 3 cm átmérőjű.

Fehér Péter ékszerész ( égszerész )

Kakas medál jellemzői

kézműves termék, készítette: egszeresz
késztermék, azonnal szállítható

saját alapanyag
mindent


jellemző

színek

termékkód
3323189

feltöltve
2019. január 18.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Kakas medál szállítása

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Futárszolgálat előre fizetéssel 1 200 Ft 1 200 Ft
díszdobozban Futárszolgálat előre fizetéssel 2 000 Ft 2 000 Ft

Kakas medál alkotója: egszeresz

egszeresz Meska interjú az alkotóval »

Sok szeretettel üdvözlöm! Köszönöm, hogy benézett hozzám!

Én egy lassan elfeledett, egyre ritkább mesterség, az ezüstművesség gyakorlója vagyok. Eredeti szakmám az aranyművesség, de a 20 év munkával eltöltött idő alatt egyre jobban az ezüstművesség felé fordultam.
Termékeim között saját készítésű ezüst tárgyak, ékszerek, miniatúrák, kisplasztikák és sok más különlegesség és érdekesség található. Az alkotásaim többsége egyedi alkotás, vannak köztük zsűrizett dolgok is. Minden tárgy a két kezem munkája, szívesen és lelkesen készítem őket. Az ékszereimet és miniatúráimat ugyanazokkal a módszerekkel és technikákkal készítem, mint régen a céhes időkben, a kicsi manufaktúrák idejében. Az ékszereim teljesen egyediek, saját tervezésűek, többnyire mély szimbolikával és filozófiai tartalommal rendelkeznek. Az ezüsttárgyaim és miniatúráim között vannak régiség-másolatok is.
Elképzelhető, hogy találkoztak már velem kézműves vásárokban, évek óta részt veszek ilyen rendezvényeken. Sok kedves visszatérő vásárlóm örömére most itt a Meskán is megjelentem.
Mindent megteszek, hogy a leendő és meglévő vásárlóim tökéletesen elégedettek legyenek a megvásárolt alkotásokkal. Szívesen válaszolok minden érdeklődő nemesfémekkel, tárgyakkal, ékszerekkel stb. kapcsolatos kérdésére.

Az internet egy sajátos felület, kölcsönös bizalmon és megértésen alapszik. Remélem, hogy az Ön bizalmát is elnyerem!

Kérem, nézzenek körül nálam! Biztosan találnak valami szép és különleges dolgot, ami elnyeri a tetszésüket!

A Meska által készített interjúban egy kicsit közelebbről is megismerhetnek.

Fehér Péter ékszerész ( égszerész )

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek