Méret: 16*23,4 cm 416 oldal "Nagyon szerettünk volna készíteni egy életfával díszített, bőr kötésű könyvet. Az elképzelésünk az vol...

kézműves termék, készítette: fehervaribalazs
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: bőr, könyvkötő ragasztó, strukatúrpaszta, papír, könyvkötőcérna, oromszegő, bársonyszalag
technika: könyvkötés

Életfa


   
   

Életfa leírása

késztermék, azonnal szállítható

Méret: 16*23,4 cm
416 oldal

"Nagyon szerettünk volna készíteni egy életfával díszített, bőr kötésű könyvet.
Az elképzelésünk az volt, hogy az életfát strukatúrpasztából építjük meg és úgy kapná meg a bőr borítást. A strukatúros megoldás lényegesen több időt vett igénybe, mint gondoltam, hiszen a folyamat közben szembesültem azzal, hogy lényegesen vastagabban kell felhordanom az anyagot, hogy jól lehessen alakítani, illetve hogy ténylegesen látszódjon a bőrborítás felkerülése után a minta. Az általunk kiválasztott bőrhöz, a mintához úgy gondoltuk, hogy mindenképpen sötét árnyalatú lapok passzolnak és mivel egy elég karakteres könyvről van szó, ezért a szokásosnál vastagabb (416 oldalas) lett. Könyvjelzőnek egy különleges árnyalatú bársonyszalagot választottunk.
A bőrnek a mintára feldolgozása kissé körülményes folyamat volt. Olyan szépen hangzott, hogy “és akkor bevonjuk bőrrel...”. A valóságban ez ugyebár úgy zajlik, hogy mivel a bőr magától nem mászik rá a mintára és főleg nem marad ott, ezért némi ráhatással nekünk kell bedolgozni a mintába. Egy ilyen aprólékos, részletes mintánál nagyon fontos, hogy mindenhova felragadjon a bőr, nem maradhat levegő sehol... Ez pedig azt jelenti, hogy kiviteleznünk kell a “négykezes egy témára” formációt... 1 órán keresztül matattuk, nyomkodtunk, formáltuk a bőrt 4 kézzel... Amikor kikerült a könyv a présből, akkor örömmel láttam, hogy sikerült valóra váltani az elképzelést és ismét egy csodás darab kelhet útra."

Hagyományos könyvkötészeti módszerrel készült, cérnára fűzött, gömbölyített a gerince - a tartósság és a könnyebb használhatóság érdekében.

Ez a könyv terápiás könyvnek, titokkönyvnek, emlékkönyvnek, családi történetek őrzőjének, útikönyvnek, ajándéknak kiváló választás.

Budapest területén a személyes átvétel megoldható és ingyenes. Igény esetén vidékre a posta mindenkori árszabásának figyelembevételével, csomagként küldjük.

Életfa jellemzői

kézműves termék, készítette: fehervaribalazs
késztermék, azonnal szállítható

technika


színek

termékkód
3652284

feltöltve
2020. február 12.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Életfa szállítása

Kedves Vásárló!

Budapesten - előre egyeztetett helyszínen és időpontban - ingyenes a személyes átvétel.
Elsődlegesen a központi részeket, a metrók vonalát ajánljuk találkozási pontként.

A portékánkat papírtasakba csomagoljuk - a védelme és a könnyebb megtekinthetőség érdekében.

Amennyiben a vásárlásról számlát szeretne - nem pedig nyugtát - kérjük, hogy azt jelezze a pontos adatok feltüntetésével.

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft

Életfa alkotója: fehervaribalazs

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek: