20 cm átmérőjű kézzel festett egyedi selyemkép. Az Életfa többek között a Föld és Ég közötti összeköttetést szimbolizálja. Hordozza a...
20 cm átmérőjű kézzel festett egyedi selyemkép. Az Életfa többek között a Föld és Ég közötti összeköttetést szimbolizálja. Hordozza az örök fejlődést és növekedést, a folytonos megújulás üzenetét. Először a hátteret festettem meg, egymásba keverve a barna, a vörös, a narancssárga, a sárga és a zöld színeket. Ezek a színek leginkább az első 4 csakrára hatnak. A fa mintázatát utána rajzoltam rá, arany kontúrral. Damil segítségével falra vagy ablakra akasztható.
Egy termék vásárlása esetén |
Több termék vásárlása esetén összesen |
|
---|---|---|
Személyes átvétel | 0 Ft | 0 Ft |
Postai küldemény előre fizetéssel | 450 Ft | 300 Ft |
Postai küldemény (ajánlott) előre fizetéssel | 600 Ft | 400 Ft |
Postai küldemény (elsőbbségi, ajánlott) előre fizetéssel | 800 Ft | 600 Ft |
Az Élet és a Világ sokszínűsége iránti érdeklődésem első körben a biológus szakma felé irányított. Kutatói munkám során is nagy szükségem volt a kreativitásra, és alkalmam nyílt sok szépet is látni. Ám a tudomány területén sokkal inkább a racionális gondolkodás a mérvadó, és az intuitív, a "nem logikus", a megfoghatatlan háttérbe kerül. Eljött az a pont az életemben, amikor egyértelműen éreztem, hogy itt az ideje a "másik oldalnak" is teret adni. Ebben az időszakban kezdtem el selymet festeni, ami aztán egy olyan világot nyitott meg előttem, amire nem is számítottam. Elsősorban a színek iránti lelkesedésem, és a selyemfestés technikájával való megismerkedésem vitt bele az alkotásba. Nagyon különleges technika ez, hisz a festék szabadon áramlik a selymen, ezért meg kellett tanulnom ezzel az áramlással együtt dolgozni. Persze a kontúrral elég konkrét határokat tudunk szabni ennek az áramlásnak, de hogy a határokon belül hogyan alakul, az minden egyes alkalommal egyedi. Nincs két egyforma alkotás és a színvariációk végtelenek. Egy selyemkép megtervezése és megalkotása közben tudok leginkább kapcsolódni a szabadság érzéséhez. Emellett azért is szeretem a selyemfestést, mert a színek nagyon erősek tudnak lenni a selymen, éppen ezért a hatásuk is erős.
Ahogy idővel egyre inkább el tudtam mélyülni a tervezésben és a festésben, úgy vált számomra az alkotói folyamat egy önismereti eszközzé. Az egyik legértékesebb dolog, amit megtanultam, hogy egyáltalán nem szükséges előre mindent elterveznem. Elég pár fontos alappillérrel tisztában lennem, a többi pedig a folyamat során kialakul. Megszületik.
Én úgy látom, hogy egy selyemképen minden színnek, színárnyalatnak és mintának üzenete van. De ez mindenki számára egy személyes üzenet. Az elkészült képre, ha csak pár pillanatra is, de minden nap ránézünk, valami olyat közvetít nekünk, amire éppen akkor szükségünk van, és ami épít minket. Eddig főleg önismereti céllal festettem, most azonban szeretném azt a különleges világot, amelyet számomra a selyemfestés, a mandalák és a színek ezeregy árnyalata jelent, másokkal is megosztani.
kérdésem van a termékkel kapcsolatban