K417 – Fekete cica Méret: 16*21,5 cm 240 oldal „A macska annak a képességének köszönhetően, hogy sötétben is jól lát, az éleslátás, a ...

kézműves termék, készítette: fehervaribalazs
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: papír, ragasztó, cérna, akrilfesték, magasfényű lakk, selyemszatén, oromszegő, gázsi, könyvkötővászon
technika: festészet, könyvkötés

Cica


   
   

Cica leírása

késztermék, azonnal szállítható

K417 – Fekete cica
Méret: 16*21,5 cm
240 oldal

„A macska annak a képességének köszönhetően, hogy sötétben is jól lát, az éleslátás, a belső látás megtestesítője. Az éjszaka, a titkos tudás állata. Alapvetően feminin, lunáris természetűnek tekintik. Testének hajlékonysága, kígyózó mozgása, puha, nesztelen járása miatt a női testre is emlékeztet. Ambivalens, kiszámíthatatlan és megismerhetetlen, démoni természete (a doromboló macska, amely hirtelen kiereszti a karmait) a női lélekre utal:
„mikor átcsap kezembe villamos
tested szikrázó lüktetése,
a kedvesemet látom. A szeme,
mint a tied, gyönyörű állat” (Baudelaire: A macska)”

Korábban már voltak macskával, cicával díszített könyveink, de azok vagy decoupage technikával készültek, vagy keresztszemes hímzéssel. Úgy gondoltuk, hogy ideje nagyot álmodni és a művészi könyveinket egy fekete cicát ábrázolóval gazdagítani.

A könyv elejére került – a feleségem által a könyvtáblára, akrillal festett – fekete cica kikukucskál a keretből. Egy természetfotó inspirálta a képet.
Az akrilfesték sok-sok árnyalatát kikevertem a palettán, mire sikerült az áhított színeket megtalálni, hogy vissza tudjuk adni a szőrszálakat, a tekintet delejező csillogását. A képet magasfényű, kemény lakkal kentük le és ekkor mutatta meg igazi mélységét és árnyalatainak sokféleségét.

A csillogó képhez egy olyan fekete árnyalatú könyvkötővásznat választottunk, mely még karakteresebbé teszi a könyvet. A hófehér lapokhoz a vászonhoz passzoló fekete árnyalatú oromszegőt és fekete selyemszatén könyvjelzőt választottunk.

Hagyományos könyvkötészeti módszerrel készült, cérnára fűzött, gömbölyített a gerince - a tartósság és a könnyebb használhatóság érdekében.

Ez a könyv terápiás könyvnek, titokkönyvnek, emlékkönyvnek, családi történetek őrzőjének, útikönyvnek, ajándéknak kiváló választás.

Budapest területén a személyes átvétel megoldható és ingyenes. Igény esetén vidékre a posta mindenkori árszabásának figyelembevételével, csomagként küldjük.

Cica jellemzői

kézműves termék, készítette: fehervaribalazs
késztermék, azonnal szállíthatószínek

termékkód
3652287

feltöltve
2020. február 12.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Cica szállítása

Kedves Vásárló!

Budapesten - előre egyeztetett helyszínen és időpontban - ingyenes a személyes átvétel.
Elsődlegesen a központi részeket, a metrók vonalát ajánljuk találkozási pontként.

A portékánkat papírtasakba csomagoljuk - a védelme és a könnyebb megtekinthetőség érdekében.

Amennyiben a vásárlásról számlát szeretne - nem pedig nyugtát - kérjük, hogy azt jelezze a pontos adatok feltüntetésével.

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft

Cica alkotója: fehervaribalazs

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek