Kézzel készített, egyedi sapka, meleg és puha, fület is védi. Anyaga: 100 % merino szalaggyapjú (a legfinomabb gyapjú, magam festett s...

kézműves termék, készítette: Nemezkalap
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: merino gyapjú
technika: nemezelés

Nemez sapka mesés mintákkal


   
   

Nemez sapka mesés mintákkal leírása

késztermék, azonnal szállítható

Kézzel készített, egyedi sapka, meleg és puha, fület is védi.
Anyaga: 100 % merino szalaggyapjú (a legfinomabb gyapjú, magam festett színekből)
Kerület: 56-60 cm-es fejkerületre (a fej megmérésénél érdemes egy ujjunkat alátenni a mérőszalagnak, hogy a sapka ne legyen szoros, hosszú haj esetén a nagyobb méret ajánlott, hogy frizurától függetlenül hordható legyen, ez a modell nagy kontyokkal, copfokkal is hordható)
Vastagsága: 3 mm
Egyéb tudnivaló: A
gyapjú tulajdonsága, hogy nagy mértékben vízálló, vizesedés esetén elég, ha gyűrődésmentes állapotban kirakjuk száradni. Ez a finom gyapjú nem szúr, a sapkának tartása van.
Ár: 16.900 Ft

Nemez sapka mesés mintákkal jellemzői

kézműves termék, készítette: Nemezkalap
késztermék, azonnal szállítható
anyag/összetevő

technikatermékkód
2986763

feltöltve
2019. november 8.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Nemez sapka mesés mintákkal szállítása

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
Postai küldemény utánvéttel 1 500 Ft 1 500 Ft

Nemez sapka mesés mintákkal alkotója: Nemezkalap

Nemezkalap
"Bárki mehet lóval vagy mással, de az utazásnak a legeslegjobb módja a kalap. Imádok kalapon utazni!? ? mondja a Kalapos (Alice csodaországban).

Sipos Orsolya vagyok. Nemez kalapjaimat természetesen kézzel készítem, végigkísérem a szöszmösz állagtól az erős, mégis vékony (max. fél cm vastag) filc állapotig. Mostanában 100 % merino gyapjút használok (az egyik legfinomabb tapintású gyapjú), s magam festem, alakítom ki az árnyalatokat. Olykor durvább gyapjú az alapanyag, illetve keverem őket, ha a stílus megkívánja. Mivel az alapformákat (kaptafákat) is én alakítom ki, bármilyen típust vállalok. (Igaz, hogy a kalapformák száma végtelen, mégis előnyben részesítem a klasszikus európai hagyományt, miközben a mintázat elszabadult: elsősorban a festői, aszimmetrikus színfoltokat kedvelem. De ha valaki pl. repülő madár hátán utazó, háromdimenziós dinoszauruszt szeretne a fején viselni, azt is megoldhatjuk.) Nézegesse eddigi munkáimat, s ha egyik szabad kalap sem tökéletes, képzelje el álmai tökfedőjét (formáját, színét, mintázatát), és én elkészítem. Sokszor titkos mintázatot is szoktam a kalap belsejébe tenni, mely a ?sorsfordító kalapok?, illetve a ?segítő kalapok? jellemzője. A fejfedők ára 15.000 és 19.000 Ft között mozog. A kiegészítők közé a sál vagy a kendő (esetleg poncsó), valamint kesztyű tartozhat.

Mindig is imádtam a kalapokat. (Valaki a cipőkre, vagy a táskákra utazik, én a kalapokra.) Kislány korom óta próbálgattam és viseltem őket, s szinte mind jól is állt. Mivel a kalap számomra hétköznapi viselet, saját kalapjaim sem kiállításokra, vagy álarcosbálra, netalán prémkabátos hölgyek fejére készülnek, inkább olyan embereknek, akik villamossal, busszal közlekednek, a körúton sétálnak, s időnként esős szélviharba kerülnek. Tehát a kalapjaimban utazókat senki sem nézi csodabogárnak, de gyakran megakad rajtuk az emberek szeme, s ilyenkor kérdéseket tesznek fel: ?honnan szerezte ezt a kalapot?, s melyik nemzetséghez tartozik??, ?le a kalappal előtte!? stb. Öreg, fiatal, gyermek, extravagáns és komoly emberek is rendelnek tőlem kalapot. És mindenkinek pontosan olyat készítek, amilyet szeretne, még akkor is, ha olykor (szándékosan, vagy sorsszerű véletlen folytán) eltérek az instrukcióktól. Mindenkinek elmondom, hogy amennyiben mégsem elégedett, nem lesz belőle baj, hisz egy kalap csak egyvalaki fejére passzolhat, és azt meg kell találnia. De efféle gubanc még nem történt, eddig minden alkalommal kölcsönös volt a szimpátia!

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek: