Kézzel készített, egyedi sapka Anyaga: 100 % merino szalaggyapjú (a legfinomabb gyapjú, magam festett színekből) Kerület: rendelhető (A...

kézműves termék, készítette: Nemezkalap
rendelésre készül, elkészítési idő: ~5 nap
A termék a képen láthatóval teljesen azonos lesz.

anyaga: merino gyapjú
technika: nemezelés

Nemez sapka felhajtott széllel


   
   

Nemez sapka felhajtott széllel leírása

rendelésre készül, elkészítési idő: ~5 nap
A termék a képen láthatóval teljesen azonos lesz.


Kézzel készített, egyedi sapka
Anyaga: 100 % merino szalaggyapjú (a legfinomabb gyapjú, magam festett színekből)
Kerület: rendelhető (A fejkerület megmérésénél érdemes egy ujjunkat alátenni a mérőszalagnak, hogy a sapka ne legyen szoros, ha a sapka kicsit nagyobb, az nem mindig probléma, legalább a hajat nem nyomja össze, lötyögnie, beesnie viszont nem szabad)
Vastagsága: 3 mm
Színei: bármi
Forma: ez a visszahajtott fazon lehet felül gömbölyded, de lapos is, visszahajtott éllel)
Egyéb tudnivaló: A gyapjú tulajdonsága, hogy nagy mértékben vízálló, vizesedés esetén elég, ha gyűrődésmentes állapotban kirakjuk száradni.
Ár: 15.900 Ft

Nemez sapka felhajtott széllel jellemzői

kézműves termék, készítette: Nemezkalap
rendelésre készül, elkészítési idő: ~5 nap
A termék a képen láthatóval teljesen azonos lesz.
anyag/összetevő

technika


színek

termékkód
2986779

feltöltve
2019. november 8.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Nemez sapka felhajtott széllel szállítása

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
Postai küldemény utánvéttel 1 500 Ft 1 500 Ft

Nemez sapka felhajtott széllel alkotója: Nemezkalap

Nemezkalap
"Bárki mehet lóval vagy mással, de az utazásnak a legeslegjobb módja a kalap. Imádok kalapon utazni!? ? mondja a Kalapos (Alice csodaországban).

Sipos Orsolya vagyok. Nemez kalapjaimat természetesen kézzel készítem, végigkísérem a szöszmösz állagtól az erős, mégis vékony (max. fél cm vastag) filc állapotig. Mostanában 100 % merino gyapjút használok (az egyik legfinomabb tapintású gyapjú), s magam festem, alakítom ki az árnyalatokat. Olykor durvább gyapjú az alapanyag, illetve keverem őket, ha a stílus megkívánja. Mivel az alapformákat (kaptafákat) is én alakítom ki, bármilyen típust vállalok. (Igaz, hogy a kalapformák száma végtelen, mégis előnyben részesítem a klasszikus európai hagyományt, miközben a mintázat elszabadult: elsősorban a festői, aszimmetrikus színfoltokat kedvelem. De ha valaki pl. repülő madár hátán utazó, háromdimenziós dinoszauruszt szeretne a fején viselni, azt is megoldhatjuk.) Nézegesse eddigi munkáimat, s ha egyik szabad kalap sem tökéletes, képzelje el álmai tökfedőjét (formáját, színét, mintázatát), és én elkészítem. Sokszor titkos mintázatot is szoktam a kalap belsejébe tenni, mely a ?sorsfordító kalapok?, illetve a ?segítő kalapok? jellemzője. A fejfedők ára 15.000 és 19.000 Ft között mozog. A kiegészítők közé a sál vagy a kendő (esetleg poncsó), valamint kesztyű tartozhat.

Mindig is imádtam a kalapokat. (Valaki a cipőkre, vagy a táskákra utazik, én a kalapokra.) Kislány korom óta próbálgattam és viseltem őket, s szinte mind jól is állt. Mivel a kalap számomra hétköznapi viselet, saját kalapjaim sem kiállításokra, vagy álarcosbálra, netalán prémkabátos hölgyek fejére készülnek, inkább olyan embereknek, akik villamossal, busszal közlekednek, a körúton sétálnak, s időnként esős szélviharba kerülnek. Tehát a kalapjaimban utazókat senki sem nézi csodabogárnak, de gyakran megakad rajtuk az emberek szeme, s ilyenkor kérdéseket tesznek fel: ?honnan szerezte ezt a kalapot?, s melyik nemzetséghez tartozik??, ?le a kalappal előtte!? stb. Öreg, fiatal, gyermek, extravagáns és komoly emberek is rendelnek tőlem kalapot. És mindenkinek pontosan olyat készítek, amilyet szeretne, még akkor is, ha olykor (szándékosan, vagy sorsszerű véletlen folytán) eltérek az instrukcióktól. Mindenkinek elmondom, hogy amennyiben mégsem elégedett, nem lesz belőle baj, hisz egy kalap csak egyvalaki fejére passzolhat, és azt meg kell találnia. De efféle gubanc még nem történt, eddig minden alkalommal kölcsönös volt a szimpátia!

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek: