Nemez süveg - boszorkány sapka - varázscsákó :)

Fehér kalapot viselnek a jóságos boszorkányok. Puha merinó gyapjúból nemezeltem ezt a varázs-süveget. Nem szúr, jó meleg, jól a fejre ...

kézműves termék, készítette: karadiszilvia
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: gyapjú
technika: nemezelés

Nemez süveg - boszorkány sapka - varázscsákó :)


   
   

Nemez süveg - boszorkány sapka - varázscsákó :) leírása

késztermék, azonnal szállítható

Fehér kalapot viselnek a jóságos boszorkányok.
Puha merinó gyapjúból nemezeltem ezt a varázs-süveget. Nem szúr, jó meleg, jól a fejre lehet húzni, még tánc közben sem esik le :) mert a gyapjú nem csúszik, mint a műszál.
Sok-sok apró aranyszálat is belenemezeltem, azok megcsillannak a fényben. (a fotókon nem látszik)
A süveg teljes magassága 55 cm.
Felnőtt fejméretre jó.
100% gyapjú (+ apró arany színű szálacskák)

Nemez süveg - boszorkány sapka - varázscsákó :) jellemzői

kézműves termék, készítette: karadiszilvia
késztermék, azonnal szállítható
anyag/összetevő

technika


színek

termékkód
3272575

feltöltve
2019. november 9.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Nemez süveg - boszorkány sapka - varázscsákó :) szállítása

A szállítást postai csomagként tudom megoldani, előre utalás után, vagy utánvéttel.
Személyes átvétel Zamárdiban vagy környékén lehetséges.

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
háztól-házig futár előre fizetéssel 1 499 Ft 1 499 Ft
Postai küldemény előre fizetéssel 1 860 Ft 1 860 Ft
Postai küldemény utánvéttel 2 840 Ft 2 840 Ft

Nemez süveg - boszorkány sapka - varázscsákó :) alkotója: karadiszilvia

karadiszilvia
Köszöntelek, jó helyen jársz :)

A boltomban található valamennyi textil terméket újrahasznosítással készítem. (Tehát a beszerzési forrásom a hazai turkálókra korlátozódik, illetve a család, barátok, ismerősök is gondolnak rám, ruha és textil selejtezéskor.)
Mindannyian tudjuk, hogy túl sok textil van már így is legyártva a világon. Nagy öröm számomra, hogy én ezen textilhegyek gyarapítását nem támogatom újabb textilek vásárlásával.
Minden új alapanyag és termék előállítása jelentős terhet ró a környezetre több lépcsőben is. Ezt még tovább fokozzák azzal, hogy idecipelik a világ túlsó feléről. Mi azt felhasználjuk (pl.: divatos holmit varrunk belőle), de ugye a következő szezonig az a darab már tönkremegy, ráadásul addigra már nem is menő, tehát megy a ......bárhová, és jöhet az újabb ruha, cipő, táska.
Ne felejtsd, hogy a stílus sosem megy ki a divatból.... :) ráadásul mennyivel kisebb ökológiai lábnyomot hagysz majd magad után, ha helyben készült, jó minőségű, és hosszú évekig tartós holmikat viselsz - melyek nem utolsó sorban egyedi darabok.

Én kizárólag a már meglévő textilekkel, ruhaneműkkel dolgozom, nem vásárolok új alapanyagot. A műszálasat kerülöm, igyekszem a természetes alapanyagokat összegyűjteni és azokból dolgozom.

A nemezkészítéshez magyar gyapjút használok - s kissé mókásan én ezt is újrafelhasználásnak tartom, hiszen a gyapjút is használta már előtte "valaki" :) de szerencsére úgy szabadult meg a szőrétől, hogy a nyírás után is tovább élhette életét.

Amint látod, az időt és az alapanyagot nem sajnálom a munkáimhoz. Úgy vélem, ha e két tényező valamelyike kevesebb a kelleténél, abból származhatnak később a minőségi kifogások. (Lásd a mai sorozatgyártást.)
Igyekszem erős anyagokat használni, és minél jobb minőséget készíteni. Nem "tervezek elavulást" :) tehát nem célom, hogy hamar tönkremenjen a tőlem vásárolt termék, és mielőbb venned kelljen másikat. Akkor vagyok boldog, ha évekig örömmel használod - számomra az az eredmény.

Ha a termékeim alapján saját ötleted támad, és szeretnél pl.: egy általad tervezett szatyrot vagy akár nemezpapucsot, keress meg bátran, biztosan összehozzuk a legjobbat!

Ars poeticám:
"Mert a világ nem arra való, hogy hasznot hozzon valakinek. A világ arra való hogy szép legyen, jó legyen, békés legyen. Hogy élni lehessen benne fáradsággal, de haszon nélkül. Mert az élet értelme a szép. És a haszon a leghaszontalanabb szó, amit az ember valaha is kitalált" (Wass Albert)

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek