Sziklavár Alkoss! Ez az építőjáték kreatívabb, mint egy szokásos 3 d puzzle, az anyaga miatt valósághűbb is. Játéknak és lakásdísznek ...

kézműves termék, készítette: tmodell
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: gipsz, szilikon
technika: mindenmás

Sziklavár (ingyenes szállítással)


   
   

Sziklavár (ingyenes szállítással) leírása

késztermék, azonnal szállítható

Sziklavár

Alkoss! Ez az építőjáték kreatívabb, mint egy szokásos 3 d puzzle, az anyaga miatt valósághűbb is. Játéknak és lakásdísznek is kitűnő, egyedül vagy családdal is megépíthető a mellékelt szilikon öntőformák és gipsz, valamint egyéb tartozékok segítségével.
Annyi elemet lehet készíteni, amennyi csak szükséges, több vár is építhető általa – barátnak, rokonnak, bárkinek adhatsz ajándékba.
Egy gipszből készült sziklát (hegyet) kap a vásárló, ezt festheti, módosíthatja. A csomag tartalmaz 3 szilikon formakészletet, amiből a vár elemei kiönthetők, majd összeépíthetők.
A 3 öntőforma egyenként 10-12 tégla, ívelt elem, boltív, lőréses elem stb. tehát egyszerre 30-36 elem kiöntését teszi lehetővé.

A vízben oldott kb. tejfölsűrűségű gipszet a formákba kell önteni, kicsit megrázni, hogy a gipsz a forma minden részét kitöltse ,és a buborékok felszínre kerüljenek; 1 perc várakozás után, amikor a gipsz még nem kötött meg teljesen, a mellékelt spatulával a tetejét simára kell húzni. 4-5 perc várakozás után a gipsz már megköt, ki lehet venni a formából, majd meg kell várni, hogy kiszáradjon. Míg a száradás tart, már önthető is a következő garnitúra, és így tovább. A száradási idő csökkenthető a hőmérséklet növelésével, akár pl. hajszárítóval, sütőbe rakással stb. Ha már száraz az építőelem, az esetleges hibák a bellékelt csiszolóeszközzel könnyen javíthatók. Amikor már elég elem készült el, el lehet kezdeni az összeépítést, a mellékelt képek, vagy egyedi terv alapján.
Miből is áll ez a termék, hogyan készül?
Készítek egy gipszből készült sziklát, vagyis egy tereptárgyat (hegyet – a Sziklavár esetében ez valójában hegycsúcs, nehezen megközelíthető sziklás terep, erre lehet majd fölépíteni a várat. A hegycsúcs egy részén van egy szikla, amelyre fölépíthető egy őrtorony, ez adja az egyik különlegességét. A hegyet övező síkon tetszés szerint építhető várfal, esetleg falu stb. Ez a hegycsúcs saját tervem alapján saját kezűleg készül, teljesen egyedi, olyan részletekre is figyelek, mint pl. a szerpentin, ami a hegy tetejére vezet, a szerpentinút makadámútként van megformálva stb. A vásárló ezt festheti, esetleg módosíthatja is, hiszen csak gipsz kell hozzá, amit a csomag tartalmaz. A csomag tartalmaz még 3 szilikon formakészletet, ezt a következő módon készítem: megformálom az elképzelt építőelemet (pl. lőrés, ívelt falszakasz, háztető stb.) s erről szilikon lenyomatokat veszek: ezeket tartalmazza a csomag,ezekből a vár elemei gipszből kiönthetők, majd összeépíthetők.
A játék lényege éppen az, hogy lehetőséget ad az alkotásra: nem egy kész dísztárgyat kapsz,hanem egy megtervezett lehetséges makettet, ami biztosan megépíthető, de lehetőséged van a módosításokra, kiegészítésre is. A dobozban lévő szett biztosítja a megfelelő alapokat, amiből a képen láthatóhoz hasonló tárgy elkészíthető.
A csomag tartalma:
-2 db 14x22 cm-es natúr rétegelt lemez lap (8 mm vastag) az egyikre ráilleszthető a vár-alap (szikla) a másik egyéni terv alapján beépíthető a szilikonformák által kiöntött elemek segítségével. A rétegelt lemez lap egyéni elképzelés szerint festhető, gipsz, vagy levegőn száradó gyurma stb. felhasználásával tereppé alakítható.

Sziklavár (ingyenes szállítással) jellemzői

kézműves termék, készítette: tmodell
késztermék, azonnal szállítható
anyag/összetevő

technika


színek

termékkód
3577048

feltöltve
2019. november 16.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Sziklavár (ingyenes szállítással) szállítása

Ingyenes szállítás

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Postai küldemény előre fizetéssel 0 Ft 0 Ft
Postai küldemény (ajánlott) előre fizetéssel 0 Ft 0 Ft

Sziklavár (ingyenes szállítással) alkotója: tmodell

tmodell
Készíts kreatív maketteket!
Gyermekkoromban imádtam mindenféle makettet (repülő, épület stb.) összerakni. Azután felnőttkoromban is, de ekkor már segítettek a gyermekeim - illetve én nekik. Most pedig talán kitaláltam valamit, aminek örültem volna gyermekkoromban, s remélem örömet okoz a mostani "építőknek" is. Nekik készült ez a sorozat, hogy az alkotás örömét átélve hozzanak létre egyedi maketteket, elsősorban várakat. Ehhez a kreatív tevékenységhez készítem az eszközöket: megtervezem és kifaragom az építőelemeket, ezekről szilikon öntőformákat veszek, készítek egy tájelemet (hegy, szikla), és küldöm a szükséges eszközöket is: gipszet, terepasztalt, terepasztal-fákat, egyebeket.

Örömteli alkotást kívánok hozzá!

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek: