a kaptár és a mézeskeretek legkülönbözőbb pontjairól kapirgálom le a viaszos propoliszt, amit méhikék szorgosan odahordtak.. ezt a kapi...

kézműves termék, készítette: fenycsemege
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: termelői propolisz tinktúra, 70%-os alkohol
technika: élelmiszer előállítás

propolisz csepp (tinktúra) 20 ml


   
   

propolisz csepp (tinktúra) 20 ml leírása

késztermék, azonnal szállítható

a kaptár és a mézeskeretek legkülönbözőbb pontjairól kapirgálom le a viaszos propoliszt, amit méhikék szorgosan odahordtak.. ezt a kapirgálmányt megdaráljuk hogy az alkoholban jobban kioldódjon, aztán ülepítjük, és így jutunk hozzá a tiszta propolisz tinktúrához :)
mivel a propolisznak számos vízoldékony alkotóeleme van, ezért fontos, hogy 70 %-os alkoholban oldjuk ;)

főbb hatásai:
antibakteriális, vírusellenes, fertőtlenítő, gyulladásgátló, bőrképző, fájdalomcsillapító..
kevés a tudományosan bizonyított eredmény, viszont a népi gyógyítás igen jó eredményeket mutat fel.. csak felsorolásszerűen: reumatikus panaszok, légzőrendszeri panaszok, asztma elleni kezelés száj-sprajjel, bőr regeneráció, gombás fertőzések, excéma, sebgyógyulás, különösen égések, influenza, nátha, bizonyos daganatféleségek kezelése, baktériumos fertőzések, emésztőrendszer, máj védelme, erősítése,műtéteknél a sebek gyógyulásának elősegítése, a vágáshelyek eltüntetése, immunrendszer erősítése..
használata kifejezetten ajánlott mindenféle sebnél, mert bőrképző hatása segíti a szövetek sebhely mentes gyógyulását..

a propolisz, mint antibiotikum előnye, hogy a gyári, szintetizált készítményekhez képest, gyakorlatilag semmilyen mellékhatása nincs.. egy lényeges van: sok ember túlérzékeny, allergiás a propoliszra.. sajnos ezek az emberek nem alkalmazhatják, ámbár kis adag propolisz rendszeres szedése az allergiát is eredményesen csökkentheti..

a propoliszt méhikék a növények rügyeiről gyűjtik össze, ez egy ragadós, gyantás anyag, amivel a növény védi a kártevőktől az érzékeny rügyeit.. ezt mini cseppenként a combján hordja be a méhecske, ahol a kaptár részeit, a fiókokat, aljdeszkát, menekülőteret, a lépek kereteit valamint minden olyan rést és hézagot tömnek be, tapasztanak össze, ami a méhik számára nem tetsző.. óhatatlanul a méhész munkáját evvel megnehezítik, mert a nyári melegben egy nyúlós, mindenbe beleragadó gyantában ténykedünk, hidegebb időben pedig mint egy kemény kötőanyag áll ellen minden mozdulatunknak :) mégis a nehézségek eltörpülnek, látva és tapasztalva az összegyűjtött anyag csodálatos hatásait..

propolisz tinktúra felhasználása:
külsőleg: hígítva lehet gargalizálni, irrigálni, vagy légzőúti bántalmaknál inhalálni, valamint ecsetelve vagy permetként juttathatjuk a kezelendő felületre..
belsőleg: teába, limonádéba csepegtessük, vagy kenyérrel, cukorral itassuk fel, vagy keverjük mézbe.. akár zselatin kapszulában adagolva elkerülhető a száj nyálkahártyája érintkezzen az alkohollal, valamint egyesek averzióját a propolisz ízével szemben..
hatása: hajszálérrendszerre értágító, tüdő és vérkeringés működését serkenti, asztma ellen, vérnyomás szabályozó, baktérium szaporodást gátló, frissítő, csont- és porcszövet gyógyulását gyorsítja, vér- és csontképződést segíti, használható belső szervek lázas megbetegedésénél, gyomor- bél- és emésztőszervi bántalmak ellen, prosztatagyulladás esetén, magas vérnyomás ellen, vese- és májgyulladásra, mandulagyulladás, torokfájás, meghűlés esetén, fogágy-megbetegedéseknél, ínygyulladáskor és hallójárat gyulladásoknál ecsetelőkét alkalmazható..

összetevői:
a propolisz összetétele igen gazdag, 150-nél több alkotóelemet sikerült idáig azonosítani, de minden újabb elemzés újabb és újabb alkotókat eredményez.. az összetétel attól függ, hogy milyen növényekről gyűjtötték a méhik.. legnagyobb résztben, kb. 50% különféle flavonoidok, fenolsavak és ezek észtereiből áll..
legfontosabb és legtömegesebb alkotórészei a flavonoidok..
(flavonok, flavonolok, flavononok, flavonol, flavonglükozid)
a propolisz illóólajai jelentőségében csaknem azonos a flavonoidokkal..
(fenil-viniléter, benzil-alkohol, guajakol-vinil-éter, benzil-benzoát, ß-eudezmol, ciklo-hexil-benzoát)
kisebb mennyiségben előforduló, de hasonlóan fontos egyéb hatóanyagai:
kalkonok, dihidrokalkonok, katehinek, vitaminok, aminosavak, enzimek, cserzőanyagok, festékek, ásványi elemek (K, Na, Mg, Al, P, Si, Va, Co, S, Ni, Zn)
a méhik a propoliszhoz különböző mennyiségű viaszt kevernek, így az a kaptárból kinyerve jelentős mennyiségben méhviaszt tartalmaz, ám az nem tartozik hatóanyagai közé..

propolisz csepp (tinktúra) 20 ml jellemzői

propolisz csepp (tinktúra) 20 ml szállítása

❗ személyes átvétel Budapesten: minden szombaton Rákoskeresztúron vagy minden PÁROS HÉT szombatján az Oktogonnál..
✔ 5000 Ft FELETTI vásárlás esetén BUDAPESTEN belül SZEMÉLYESEN VISSZÜK HÁZHOZ A TERMÉKEKET +500 Ft-ért! :)
❗ a csomagokat az egyetemes csomagszolgáltatás keretein belül adjuk fel, ami az ajánlott küldeményeknél POSTÁN MARADÓ csomagot jelent a méretei miatt!
❗ FOXPOST-ot hetente szombatonként tudjuk feladni..

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
háztól-házig futár előre fizetéssel 1 499 Ft 1 499 Ft
Postai küldemény (ajánlott) előre fizetéssel 685 Ft 685 Ft
Postai küldemény (elsőbbségi, ajánlott) előre fizetéssel 795 Ft 795 Ft
Postai küldemény utánvéttel 1 905 Ft 1 905 Ft
FOXPOST Csomagautomatába előre fizetéssel 1 000 Ft 1 000 Ft
Posta Csomagautomatába előre fizetéssel 890 Ft 890 Ft
MOL/COOP PostaPont 2 kg-ig, előre fizetéssel 1 320 Ft 1 320 Ft
MPL Postacsomag házhoz 2 kg-ig, előre fizetéssel 1 505 Ft 1 505 Ft

propolisz csepp (tinktúra) 20 ml alkotója: fenycsemege

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek: