Hagyományos Mester Remek minősítésű iparművészeti alkotás. Prémium minőségű és rendkívül elegáns kézműves munka. Teljes egészében kézze...

kézműves termék, készítette: AronBor
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: bőr, csont
technika: bőrművesség


vagy
Felhasználó fotó
{{user.name}}
{{user.email}}
Másik e-mail használata
Fizetési és szállítási mód
Bejelentkezés vagy regisztráció
{{ errors.invalidEmailMsg }} Folytatás
Regisztráció
Szállítási adatok
{{ errorMessage('name') }}
{{ errorMessage('email') }}
{{ errorMessage('user_name') }}
{{ errorMessage('password') }}
{{ errorMessage('password2') }}
{{ errorMessage('phone_number') }}
Szállítási cím
{{ errorMessage('country') }}
{{ errorMessage('zip_code') }}
{{ errorMessage('city') }}
{{ errorMessage('house_number') }}
{{ errorMessage('contract') }}
{{ errorMessage('captcha') }}
Jelentkezz be
{{ errors.loginErrorMsg }}
Belépés
Hiba történt a szállítási adatok lekérdezése közben! Hálózati hiba történt, kérjük próbáld újra!
Összesen
Termék ára: {{ product.price }} Ft
Szállítási költség: {{ postagePrice }} Ft
Teljes összeg: {{ totalPrice }} Ft
{{ errors.missingPostageError }}


A vásárlás folyamatban van, kérünk, hogy ne kattints el az oldalról!
{{ errors.checkoutErrorMsg }}

Bőr kézitáska


   
   

Bőr kézitáska leírása

késztermék, azonnal szállítható

Hagyományos Mester Remek minősítésű iparművészeti alkotás.
Prémium minőségű és rendkívül elegáns kézműves munka. Teljes egészében kézzel készül, beleértve a varrást, a festést és a csont kiegészítők csiszolását is!

Anyaga: Minőségi növényi cserzésű marhabőr és polírozott csont.

Méretei: 30x29x8cm

További információkért fordulj hozzám bizalommal!

Juhász Áron népi iparművész

Bőr kézitáska jellemzői

kézműves termék, készítette: AronBor
késztermék, azonnal szállítható
anyag/összetevő

technika


színek

termékkód
3661014

feltöltve
2020. február 23.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Bőr kézitáska szállítása

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
Postai küldemény előre fizetéssel 1 600 Ft 1 500 Ft
Postai küldemény (ajánlott) előre fizetéssel 2 000 Ft 1 500 Ft
Postai küldemény utánvéttel 2 200 Ft 1 500 Ft

Bőr kézitáska alkotója: AronBor

AronBor
Juhász Áron bőrműves népi iparművész vagyok.
Facebook oldalam címe:
https://www.facebook.com/juhaszaronbor/?modal=admin_todo_tour

Népies műveltségű, értelmiségi családban volt szerencsém felnőni, ebből kifolyólag egész életemben kapcsolatban álltam a kézművességgel is. Testvéreimmel kézműves tárgyak között nevelkedtünk, adatközlő mesterek voltak otthonunk a vendégei. Nyaranta népzenei táborokba jártunk, karácsonykor Pál Pista bácsinál vendégeskedtünk. Természetes volt számunkra, hogy ha elértük a ?megfelelő kort?, az öreg pásztor megajándékozott minket, egy nekünk font karikás ostorral. Betéve tudtuk, és mai napig mondókaszerűen feltudom sorolni az öreg pásztor által tanítottakat, a palóc kanászostor szerkezeti elemeit.
Fakardokat faragtunk nappalink parkettázásnak megmaradt anyagából, ?bőrpáncélokat? készítettünk elhasználódott táskákból. Ez akkor még csak játék számba ment, de ezen tevékenységek által kreativitásunk, kézügyességünk fejlődött, és felfedeztünk, az ezekkel a természetes anyagokkal folytatott munkában rejlő örömöt. Mindazonáltal nem terveztem, hogy a kézművességgel hivatásszerűen fogok foglakozni, de szerencsére az életem mégis így alakult.
2009-ben érettségiztem a Mustármag Keresztény Gimnáziumban. Felsőfokú tanulmányaimat a gödöllői Szent István Egyetemen kezdtem, mezőgazdasági-mérnökként. Az agráregyetemi környezetben nem találtam a helyem, ezért komoly igény támadt bennem, hogy az iskolai tanulmányaim mellett valami más dologgal is behatóan foglakozzak. Ekkoriban akadt a kezembe Lukovszky Ilona Bőrművesség című könyve. Ennek hatására kezdetem bőrrel dolgozni.
Kezdetben a környezetemben fellehető hulladék anyagokból próbáltam - kezdetleges szerszámaim segítségével - tárgyakat alkotni. Nagyon élveztem ezt a tevékenységet, és azt hiszem, a körülményekhez képest sikeres is voltam benne. Kopott bőrkabátokból és szakadt táskákból készítettem tarsolyokat, tolltartókat.
Minél többet foglalkoztam bőrrel, annál jobban érdekelt ez a szakma. Ennek megfelelően nem csak szerszám és anyag készletemet kezdtem fokozatosan bővíteni, de 2011 őszén beiratkozatam a Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájába, szíjgyártó-nyerges szakra.
Itt aztán egy új világ nyílt ki számomra. Felszerelkeztem megfelelő szerszámokkal és a szakmai ismereteim is komolyan vehetővé váltak.
Így lett hobbiból hivatásommá a bőrművesség:

- 2014-ben vizsgáztam szíjgyártó-nyerges szakmából jelesre, a Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájában.
- Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájában tanulamtam Népi játszóházi foglalkozásvezetést.
- 2015-ben a Népi Mesterségek és Művészetek Szakközépiskolájában a népi játszóházi foglalkozásvezetőnek tanuló diákoknak tanítottam bőrművességet.
- 2012-től folyamatosan tartok foglalkozásokat. Nagy megtiszteltetés volt, hogy a gyimesi Tatros Parti Népművészeti Táborokban engem kértek fel bőrműves oktatónak.
- 2014-től dolgozom az Attila-bows kft-nek bőrművesként. Hagyományőrző íjászattal kapcsolatos bőrtárgyakat tervezek és kivitelezek.
- 2016 óta zsűriztetem alkotásaimat. Büszkeséggel tölt el, hogy a zsűri eddig minden leadott tárgyamat minősítésre alkalmasnak találta
- 2017-től egyéni vállalkozóként dogozom.
- 2018-ban végeztem dicséretes, kitűnő szakvizsgával a Bszc Nádudvari Népi Kézműves Szakközépiskolájában, Népi bőrműves szakon.
- 2018 őszén két nádudvari diáktársammal együtt nagyszabású kiállításom volt a keszthelyi Balaton Színházban.
- 2019 tavaszán az Óbudai Népzenei Iskola kért fel kiállítónak. Március 14-én nyílt meg zsűrizett termékeim egy részét bemutató tárlat.
- 2019 decemberében elnyertem a Népi Ipraművész címet

Jelenlegi tevékenységem:
Megrendelésre illetve, saját örömömre dolgozom az általam képviselt stílusban. Elegáns, népies és historikus elemeket tartalmazó, de szolidan díszített használati tárgyakat alkotok, képességeimhez mérten a lehető legmagasabb színvonalon. A bőr mellet gyakorta használok általam készített csont, illetve szaru kiegészítőket. Stílusomra, kedvelt formáimra és technikáimra a szakdolgozatom alábbi részeiben behatóbban kitérek, illetve ezekről tanúskodnak a pályázathoz benyújtott tárgyak is.
Az internet segítségével értékesítem munkáimat, de kialakult az évek során egy állandó megrendelői köröm.
Más kézművesekkel is dolgozom közös munkákon. Rendszeresen tervezek és kivitelezek vesszőkosarakra bőr kiegészítőket, szíjakat, fedőket.
Az Attila-bows kft-nek továbbra is dolgozom, de e munkáim kivitelezésében némileg meg van kötve a kezem, mert itt szoros határokat szab a gazdaságosság. Ezt a tevékenységemet, bár szakmai fejlődésem szempontjából fontosnak tartom, nem tekintem a művészeti munkásságom részének.

Miért foglalkozom bőrművességgel?
Meglátásom szerint környezetünk kizsákmányolása mellett, korunk egyik legnagyobb problémája a kulturális homogenizáció. A lokális, helyi értékeket elnyomja a domináns tömegkultúra. Ez a folyamat nem csak szívfájdító, de kifejezetten káros is.
Úgy vélem, épp úgy mint a természetre, úgy az emberi társadalmakra is igaz, hogy sokszínűsége, diverzitása erősebbé és a kihívásokkal szemben ellenállóbbá teszi. Éppen ezért nem csak nemzetünknek, de az egyetemes emberiségnek is tartozunk azzal, hogy megőrizzük kultúránk sajátosságait, értékeit.
Ebből következően úgy érzem, minden levarrott öltés, minden szem fonás értékmentés, és az értéktelen tömegkultúra elleni lázadás is egyben!
Mindazonáltal nem lennék őszinte, ha azt állítanám, hogy ez az ideológia a legfőbb oka annak, hogy miért foglalkozom kézművességgel. A elsődleges motiváció az, hogy nagyon boldoggá tesz, örömömet lelem ebben a tevékenységben. Számomra ez a mesterség adta meg azt a semmihez sem hasonlítható élményt, amit a pszichológia flow-éménynek hív. Boldoggá tesz, elvarázsol, kikapcsol és sikerélményt ad. Nehéz szavakba önteni, mely érzés is, mikor egy, a lelki szemeink előtt megjelenő tárgy hosszú órák boldog, de kemény munkája árán szépen lassan testet ölt a fizikai térben. Ez a tapasztalás, ez az élmény az ember pszihéjére rendkívül jó hatást gyakorol. A kreatív és kézzel fogható eredményt produkáló munka hiánya korunk emberének egyik jellemző problémája.

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek