Tapasztalati alapon és eddigi tudásom legjavával átgondolt prémium szappancsaládom második felvonása :) Írhatnám azt is, hogy „aleppói”...

kézműves termék, készítette: LeSavon
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: extra szűz olívaolaj, nemesbabér levél extra szűz olívaolajos kivonata !, na hidroxid, deszt. víz, glicerin
technika: szappankészítés


vagy
Felhasználó fotó
{{user.name}}
{{user.email}}
Másik e-mail használata
Fizetési és szállítási mód
Bejelentkezés vagy regisztráció
{{ errors.invalidEmailMsg }} Folytatás
Regisztráció
Szállítási adatok
{{ errorMessage('name') }}
{{ errorMessage('email') }}
{{ errorMessage('user_name') }}
{{ errorMessage('password') }}
{{ errorMessage('password2') }}
{{ errorMessage('phone_number') }}
Szállítási cím
{{ errorMessage('country') }}
{{ errorMessage('zip_code') }}
{{ errorMessage('city') }}
{{ errorMessage('house_number') }}
{{ errorMessage('contract') }}
{{ errorMessage('captcha') }}
Jelentkezz be
{{ errors.loginErrorMsg }}
Belépés
Hiba történt a szállítási adatok lekérdezése közben! Hálózati hiba történt, kérjük próbáld újra!
Összesen
Termék ára: {{ product.price }} Ft
Szállítási költség: {{ postagePrice }} Ft
Teljes összeg: {{ totalPrice }} Ft
{{ errors.missingPostageError }}


A vásárlás folyamatban van, kérünk, hogy ne kattints el az oldalról!
{{ errors.checkoutErrorMsg }}

Almaca - extra szűz olívaszappan   
   

Almaca - extra szűz olívaszappan leírása

késztermék, azonnal szállítható

Tapasztalati alapon és eddigi tudásom legjavával átgondolt prémium szappancsaládom második felvonása :)
Írhatnám azt is, hogy „aleppói” szappan – helytelenül, ahogy azt sokan teszik.
Az aleppo-i szappan Szíria Aleppo városában készül tradicionálisan, extra szűz olíva és babér olaj felhasználásával és 9-12 hónap érlelésen esik keresztül és pont. :)
Ami nem ez, az nem aleppo-i szappan :)
Szappanműhelyem egyenlőre nem használ babérolajat, mert a szappan akkor nagyjából megfizethetetlen lenne a polgári réteg számára és ellenben állna a szappanos alapkoncepciómmal – ez a szappan a történelmi hűség nyomán, aleppoi, kasztíliai, marseille-i marocco – i szappan mintájára készített olívaszappan, kizárólag extra szűz olívaolaj, lúg, desztillált víz és nemesbabér levél felhasználásával - azaz megközelíti a felsorolt szappanok összetételét, minőségét, de egyikkel sem egyezik. Ugyanakkor a babérolaj (hatóanyagainak) helyettesítésére tömény, extra szűz olívaolajos nemesbabér levél kivonatot tartalmaz, aminek illata meglehetősen érződik a szappanon.
Eme szappan kimondottan ajánlott érzékeny, száraz, zsíros, ekcémás, pikkelysömörös, gyulladásos bőrre, babaápolásra (előzetes kézpróbát követően), hajápolásra, minden bőrtípusra úgy általában. Mérsékelt habzású és tisztító hatású (de kellőképp fertőtlenítő) – ezáltal is kifejtve különleges bőrápoló tulajdonságát – kíméletesen tisztítva a bőrt. Természeténél fogva s tiszta olívaszappan enyhén nyálkásan viselkedik, ami az idő múlásával eltűnik.

Összetevők dokumentált hatásai: antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladásgátló, gombaölő, antioxidáns, hámsejtképző, bőrregeneráló
A szappan babérkivonatot tartalmaz, ami egy igen jótékony összetevő, de az arra érzékenyeknél allergiát válthat ki !

Méret: 6x6,5x3,5 cm
Szín: halványsárga
Illat: babér
Súly: ~ 110-120 gr

Szav.idő és biztonság: tekintve, hogy szappanjaim az ipari termékekkel ellenben semmilyen tartósítószert nem tartalmaznak, de pipereszappanként "zsírfelesleggel" rendelkeznek a bőr visszazsírozását elősegítve, és (igen) ritka esetekben megavasodhat a termék, ami egy természetes, oxidációs folyamat - napfénytől, levegőtől (oxigéntől) védett helyen 6 hónap.
Megfelelő tárolásnál bekövetkező avasodás esetén a cseregarancia mindig fent áll, az eredeti terméket visszaszolgáltatva.
Ugyanakkor egyik-másik szappanom (összetevőkben mindig feltűntetve!) tartalmaz természetes illóolajokat, babérkivonatot, vagy valódi kármint (E-120) – amik ugyan természetes alapanyagok, de az arra érzékenyeknél allergiát válthatnak ki. Jótanács : !!! Amennyiben bármilyen típusú szappant gyerekeknél alkalmazunk fürdetésre, vagy egyáltalán fürdésre – végezzünk előtte min. 2x kézmosáspróbát ! :)

Almaca - extra szűz olívaszappan jellemzői

kézműves termék, készítette: LeSavon
késztermék, azonnal szállíthatószínek

típus
fizikai

termékkód
3680194

feltöltve
2020. május 15.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Almaca - extra szűz olívaszappan szállítása

Garancia : a termékleírásban szereplő tárolási feltételek ellenére bekövetkező minőségromlás esetében a cseregarancia mindig fent áll !

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
Postai küldemény előre fizetéssel 1 850 Ft 1 850 Ft
Postai küldemény utánvéttel 1 850 Ft 1 850 Ft
12.000 ft-ot meghaladó vásárlás esetén: 0 Ft 0 Ft

Almaca - extra szűz olívaszappan alkotója: LeSavon

LeSavon
Eredeti foglalkozásom tanár.
Jelenleg is végzem kémiai tanulmányaim, aminek szerves részét képzik a szappanokkal kapcsolatos ismeretek - egyszóval, nem csak receptek alapján dolgozom, úgymond amatőrként (egy pillanatig sem becsülöm le ezzel azokat a szappankészítőket, akik nem látnak bele a szappanmasszába :) ), hanem értem és tudom is, hogy mi zajlik a fortyogó/langyos fazékban - akár le is rajzolom és ki is számolom - atomos mennyiségben :) :)
És mindehhez még hozzájön az elhivatottság :)
Ugyan elvitathatatlan a vegyszermentes kézműves szappanok (vegyszer a szappan is, de tradicionális és természetes :)) jótékony hatása, de sokkal jótékonyabb az ipari vegyszerek elhagyása. És amikor én azt mondom, hogy "NATÚR SZAPPAN", akkor az nem tartalmaz sem kőolaj alapú színezékeket, sem szintén kőolaj alapú illóolajokat sem - akkor inkább bizonyos színeket és illatokat hanyagolok a palettámról :) Az egyetlen megkérdőjelezhető adalék (színező) anyag, amit használok, az nem más, mint a "valódi kármin" (E-120), de aki otthon van a témában, az tudja, hogy igencsak természetes eredetű, hagyományos festékanyagról beszélünk :)
Szappanjaimban reálisan se csodaszert, se gyógyszert nem látok - mindinkább a környezettudatosság, egészséges életmód és kézműves ipar támogatását. Nyilván - és ez a mai világképre sajnos különösen igaz - fontos a külcsín, de szappanjaimat tekintve (is) sokkal jobban törekszem a belső értékekre :)
Valahol az egész történet a hagyományos mosó("szín")szappannal kezdődött - kerestem egy jó alternatívát a környezettudatos - egészséges - gazdaságos tisztító/tisztálkodószerekre és mindezt megtaláltam a mosószappanban, de eltűntek a piacokról a jóságos "Mamik", akik a háziszappant árulták... :( - legnagyobb szomorúságomra.
Hát én meg gondoltam egyet, lapoztam kettőt (na jó, annál azért kicsit többet), aztán "csináld magad" alapon összeraktam a mosószappant.
A pipere, herbál és történelmi szappanok pedig már adták magukat :)
Szappanjaimat - attól függően, hogy melyik eljárást kívánja meg az adott szappan - meleg és hideg eljárással egyaránt készítem. Illetve van egy harmadik, egyéni kidolgozású eljárás is, amit ritkábban alkalmazok, de az már erősen szakmai titok :)
Alapkoncepciója a szappanművességemnek a környezettudatosság, na meg a dekadencia (amikor valami "túl van tolva") kerülése, és, hogy megfizethető naturál szappanokat hozzak létre, relatíve elfogadható keretek között, szigorúan természetes adalékanyagokkal élve - elvégre a szappan mégis csak szappan - legyen akármilyen köntösbe bújtatva, de nem akármiből főzve :) Racionálisan standard szappan alapanyagaim az olívaolaj, kókuszzsír, sertészsír (nem minden esetben), egyes esetekben indokoltan napraforgóolaj, méhviasz és prémium szappanjaimhoz, vegán szappanjaimhoz pedig extra szűz olívaolaj, kókuszzsír, kakaó és shea vaj. Ritka esetekben pedig szintén vegán szappanjaimhoz mogyoró és szőlőmag olaj kerül felhasználásra. Tapasztalati alapon sem vagyok híve a "sokolajos" szappanoknak és teljesen feleslegesnek tartom az indokolatlan sok féle olaj-zsír-vaj felhasználását.
És igen, egy-két kivételt leszámítva (pl. olívaszappanok, direkte natúr, növényi szappanok, prém. szappanok) - használok a szappanjaimba sertészsírt 20-25 %-ban - több okból is, annak ellenére, hogy nagyon rossz a marketingje - pálmazsírt viszont elviségből sem.
A pálmazsír - biznisz hatalmas termő és természeti területeket, komplett ökoszisztémákat amortizál le, tesz tönkre teljesen - rettenetesen kártékony dolog és felesleges - rengeteg jó alternatíva létezik helyette.
A sertészsír viszont közép Európában és még sok helyen a világon határozottan hagyományos - létezik, ha akarjuk, ha nem - szinte hozzá tartozik a "magyarisághoz" és környezet-természetromboló mivolta meg sem közelíti a pálmazsírét - kimondottan bőrbarát összetevő, hisz igen nagy az affinitása az emberi zsírszövettel. Másfelől Közép - Európában a kezdetektől faggyúból és zsírból készítik a szappant - megjegyzem, az ipari pipereszappanokat nagy részt a mai napig, szerte a világon... A kizárólag növényi olajokból készült szappanok mindig is Nyugat-Európára, Dél-Európára és a Közel-Keletre voltak jellemzők - ez utóbbi földrészről (Aleppo, Szíria) indult hódító útjára valamikor réges-rég az első "kemény szappan" (Sapo durus).
Egyéb aspektusból szemlélve a helyzetet - ha valaki szereti a jó pörköltet, igazán nem lehet kifogása az állati zsiradékot tartalmazó szappan ellen :)

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek