Tapasztalati alapon és eddigi tudásom legjavával átgondolt prémium szappancsaládom harmadik felvonása :) Az alap Almaca modosított, kie...

kézműves termék, készítette: LeSavon
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: extra szűz olívaolaj, kókuszolaj, ricinusolaj, méhviasz, elszappanosítatlan kakaóvaj, na hidroxid, glicerin, deszt.víz
technika: szappankészítés


vagy
Felhasználó fotó
{{user.name}}
{{user.email}}
Másik e-mail használata
Fizetési és szállítási mód
Bejelentkezés vagy regisztráció
{{ errors.invalidEmailMsg }} Folytatás
Regisztráció
Szállítási adatok
{{ errorMessage('name') }}
{{ errorMessage('email') }}
{{ errorMessage('user_name') }}
{{ errorMessage('password') }}
{{ errorMessage('password2') }}
{{ errorMessage('phone_number') }}
Szállítási cím
{{ errorMessage('country') }}
{{ errorMessage('zip_code') }}
{{ errorMessage('city') }}
{{ errorMessage('house_number') }}
{{ errorMessage('contract') }}
{{ errorMessage('captcha') }}
Jelentkezz be
{{ errors.loginErrorMsg }}
Belépés
Hiba történt a szállítási adatok lekérdezése közben! Hálózati hiba történt, kérjük próbáld újra!
Összesen
Termék ára: {{ product.price }} Ft
Szállítási költség: {{ postagePrice }} Ft
Teljes összeg: {{ totalPrice }} Ft
{{ errors.missingPostageError }}


A vásárlás folyamatban van, kérünk, hogy ne kattints el az oldalról!
{{ errors.checkoutErrorMsg }}

Almaca "67R" - kakaóvajjal   
   

Almaca "67R" - kakaóvajjal leírása

késztermék, azonnal szállítható

Tapasztalati alapon és eddigi tudásom legjavával átgondolt prémium szappancsaládom harmadik felvonása :)
Az alap Almaca modosított, kiegészített változata. Kókuszolaj, extra szűz olívaolaj (67%), ricinusolaj, méhviasz és superfat-ként elszappanosítatlan kakaóvaj felhasználásával.

• kókuszolaj a kellő habzásért, tisztítóhatásért, gyulladáscsökkentő, bőrtápláló és antioxidáns hatásért
• extra szűz olívaolaj a bőrfiatalító, hámsejtképző, regeneráló, antioxidáns hatásért
• ricinusolaj a kellő habzásért, a bőrlágyító, feszesítő, kondicionáló, gyulladáscsökkentő hatásért
• méhviasz a bőr védőrétegéért
• elszappanosítatlan kakaóvaj a bőr nedvességének fenntartásért, öregedés-ráncosodás gátló, bőrfeszesítő, gyulladásgátló hatásért - elősegíti a zsír oldékony hatóanyagok felszívódását a bőrbe

Az Almacához hasonlóan eme szappan is kimondottan ajánlott érzékeny, száraz, zsíros, ekcémás, pikkelysömörös, gyulladásos bőrre, hajápolásra, minden bőrtípusra úgy általában, de a kókusz és ricinusolajnak köszönhetően tisztítóhatása, habzása, krémessége határozottabb.

Méret: 8x5x3cm
Szín: halvány zöldes-sárga
Illat: halvány olíva-méhviasz
Súly: ~100-110gr

Szav.idő és biztonság: tekintve, hogy szappanjaim az ipari termékekkel ellenben semmilyen tartósítószert nem tartalmaznak, de pipereszappanként "zsírfelesleggel" rendelkeznek a bőr visszazsírozását elősegítve, és (igen) ritka esetekben megavasodhat a termék, ami egy természetes, oxidációs folyamat - napfénytől, levegőtől (oxigéntől) védett helyen 6 hónap.
Megfelelő tárolásnál bekövetkező avasodás esetén a cseregarancia mindig fent áll, az eredeti terméket visszaszolgáltatva.
Ugyanakkor egyik-másik szappanom (összetevőkben mindig feltűntetve!) tartalmaz természetes illóolajokat, babérkivonatot, vagy valódi kármint (E-120) – amik ugyan természetes alapanyagok, de az arra érzékenyeknél allergiát válthatnak ki. Jótanács : !!! Amennyiben bármilyen típusú szappant gyerekeknél alkalmazunk fürdetésre, vagy egyáltalán fürdésre – végezzünk előtte min. 2x kézmosáspróbát ! :)

Almaca "67R" - kakaóvajjal jellemzői

kézműves termék, készítette: LeSavon
késztermék, azonnal szállíthatószínek

típus
fizikai

termékkód
3681557

feltöltve
2020. május 16.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Almaca "67R" - kakaóvajjal szállítása

Garancia : a termékleírásban szereplő tárolási feltételek ellenére bekövetkező minőségromlás esetében a cseregarancia mindig fent áll !

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
Postai küldemény előre fizetéssel 1 850 Ft 1 850 Ft
Postai küldemény utánvéttel 1 850 Ft 1 850 Ft
12.000 ft-ot meghaladó vásárlás esetén: 0 Ft 0 Ft

Almaca "67R" - kakaóvajjal alkotója: LeSavon

LeSavon
Eredeti foglalkozásom tanár.
Jelenleg is végzem kémiai tanulmányaim, aminek szerves részét képzik a szappanokkal kapcsolatos ismeretek - egyszóval, nem csak receptek alapján dolgozom, úgymond amatőrként (egy pillanatig sem becsülöm le ezzel azokat a szappankészítőket, akik nem látnak bele a szappanmasszába :) ), hanem értem és tudom is, hogy mi zajlik a fortyogó/langyos fazékban - akár le is rajzolom és ki is számolom - atomos mennyiségben :) :)
És mindehhez még hozzájön az elhivatottság :)
Ugyan elvitathatatlan a vegyszermentes kézműves szappanok (vegyszer a szappan is, de tradicionális és természetes :)) jótékony hatása, de sokkal jótékonyabb az ipari vegyszerek elhagyása. És amikor én azt mondom, hogy "NATÚR SZAPPAN", akkor az nem tartalmaz sem kőolaj alapú színezékeket, sem szintén kőolaj alapú illóolajokat sem - akkor inkább bizonyos színeket és illatokat hanyagolok a palettámról :) Az egyetlen megkérdőjelezhető adalék (színező) anyag, amit használok, az nem más, mint a "valódi kármin" (E-120), de aki otthon van a témában, az tudja, hogy igencsak természetes eredetű, hagyományos festékanyagról beszélünk :)
Szappanjaimban reálisan se csodaszert, se gyógyszert nem látok - mindinkább a környezettudatosság, egészséges életmód és kézműves ipar támogatását. Nyilván - és ez a mai világképre sajnos különösen igaz - fontos a külcsín, de szappanjaimat tekintve (is) sokkal jobban törekszem a belső értékekre :)
Valahol az egész történet a hagyományos mosó("szín")szappannal kezdődött - kerestem egy jó alternatívát a környezettudatos - egészséges - gazdaságos tisztító/tisztálkodószerekre és mindezt megtaláltam a mosószappanban, de eltűntek a piacokról a jóságos "Mamik", akik a háziszappant árulták... :( - legnagyobb szomorúságomra.
Hát én meg gondoltam egyet, lapoztam kettőt (na jó, annál azért kicsit többet), aztán "csináld magad" alapon összeraktam a mosószappant.
A pipere, herbál és történelmi szappanok pedig már adták magukat :)
Szappanjaimat - attól függően, hogy melyik eljárást kívánja meg az adott szappan - meleg és hideg eljárással egyaránt készítem. Illetve van egy harmadik, egyéni kidolgozású eljárás is, amit ritkábban alkalmazok, de az már erősen szakmai titok :)
Alapkoncepciója a szappanművességemnek a környezettudatosság, na meg a dekadencia (amikor valami "túl van tolva") kerülése, és, hogy megfizethető naturál szappanokat hozzak létre, relatíve elfogadható keretek között, szigorúan természetes adalékanyagokkal élve - elvégre a szappan mégis csak szappan - legyen akármilyen köntösbe bújtatva, de nem akármiből főzve :) Racionálisan standard szappan alapanyagaim az olívaolaj, kókuszzsír, sertészsír (nem minden esetben), egyes esetekben indokoltan napraforgóolaj, méhviasz és prémium szappanjaimhoz, vegán szappanjaimhoz pedig extra szűz olívaolaj, kókuszzsír, kakaó és shea vaj. Ritka esetekben pedig szintén vegán szappanjaimhoz mogyoró és szőlőmag olaj kerül felhasználásra. Tapasztalati alapon sem vagyok híve a "sokolajos" szappanoknak és teljesen feleslegesnek tartom az indokolatlan sok féle olaj-zsír-vaj felhasználását.
És igen, egy-két kivételt leszámítva (pl. olívaszappanok, direkte natúr, növényi szappanok, prém. szappanok) - használok a szappanjaimba sertészsírt 20-25 %-ban - több okból is, annak ellenére, hogy nagyon rossz a marketingje - pálmazsírt viszont elviségből sem.
A pálmazsír - biznisz hatalmas termő és természeti területeket, komplett ökoszisztémákat amortizál le, tesz tönkre teljesen - rettenetesen kártékony dolog és felesleges - rengeteg jó alternatíva létezik helyette.
A sertészsír viszont közép Európában és még sok helyen a világon határozottan hagyományos - létezik, ha akarjuk, ha nem - szinte hozzá tartozik a "magyarisághoz" és környezet-természetromboló mivolta meg sem közelíti a pálmazsírét - kimondottan bőrbarát összetevő, hisz igen nagy az affinitása az emberi zsírszövettel. Másfelől Közép - Európában a kezdetektől faggyúból és zsírból készítik a szappant - megjegyzem, az ipari pipereszappanokat nagy részt a mai napig, szerte a világon... A kizárólag növényi olajokból készült szappanok mindig is Nyugat-Európára, Dél-Európára és a Közel-Keletre voltak jellemzők - ez utóbbi földrészről (Aleppo, Szíria) indult hódító útjára valamikor réges-rég az első "kemény szappan" (Sapo durus).
Egyéb aspektusból szemlélve a helyzetet - ha valaki szereti a jó pörköltet, igazán nem lehet kifogása az állati zsiradékot tartalmazó szappan ellen :)

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek