Birsalmasajt nagymamám receptje szerint

Saját kertecskémben, vidáman éldegélő, gondosan ápolt, fiatal fácskák terméseiből készül a birsalmasajt. Az érett gyümölcsöket leszede...


Birsalmasajt nagymamám receptje szerint


   
   

Birsalmasajt nagymamám receptje szerint leírása

Saját kertecskémben, vidáman éldegélő, gondosan ápolt, fiatal fácskák terméseiből készül a birsalmasajt.

Az érett gyümölcsöket leszedem, megmosom, tisztítom, darabolom, majd felteszem főni. Pár perc után átpasszírozom, majd tovább főzöm. Hagyományos módon, kézzel keverem – jó sokáig – úgy, ahogy nagymamámtól tanultam. Semmi más nincsen benne, csak birsalma és cukor. Amikor már alig lehet a fakanállal mozdítani a sűrű lekvárt, akkor formákba szedem. Pár nap pihentetés után kiveszem a birsalmasajtot a formákból és zsírpapírral bélelt tálcákra átteszem.

Néhány napig szellős helyen hagyom száradni, közben többször átforgatom. Amikor megírod nekem, hogy szeretnél te is ilyen finomságot enni, akkor a kért mennyiséget alaposan becsomagolom. Már csak azt kell kiválasztanod, hogy hogyan jusson el hozzád ez a különleges csemege.

Ha régen ettél ilyet, vagy talán még soha, akkor itt az ideje, hogy megkóstold. A birsalmasajt letűnt korok emlékét idéző, falatnyi béke.

Ha eljut hozzád a birsalmasajtom, vágd apró darabokra, szórd rá egy vajas kenyér tetejére és egy békés délután majszold el egy finom tea mellé.

Vékony szeletekre vágva önmagában is finom csemege, de díszíthetsz vele tortákat, süteményeket is.

Kiváló ajándék lehet anyósnak-apósnak, nagyszülőknek, akiket nosztalgikus hangulatba hozhatsz általa.

Birsalmasajt nagymamám receptje szerint jellemzői

kézműves termék, készítette: krotos
összetevőtípus
fizikai

termékkód
3912635

feltöltve
2020. november 17.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Birsalmasajt nagymamám receptje szerint szállítása

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
Postai küldemény előre fizetéssel 1 600 Ft 1 600 Ft

Birsalmasajt nagymamám receptje szerint alkotója: krotos

krotos
Gyermekkori álmom vált valóra, amikor pár éve hozzájutottam egy kertecskéhez. Mindig is ezt szerettem volna csinálni: növényeket, virágokat nevelni, fákat gondozni. De aztán máshogy alakult.

50 évesen elegem lett az eddigi rohanásból, nyüzsgésből. Hónapokat gyötrődtem, hogy mit is csináljak, mit termesszek, hiszen én gazdálkodni szeretnék.

Azt mondják, hogy ha bezársz egy ajtót, kinyílik egy új. Most már biztosan tudom, hogy ez így van. Az egyik éjszaka nagymamámmal álmodtam. Elgondolkodtam.

Amikor még nagymamámnál nyaraltam pici gyerekként egy kicsi faluban, akkor milyen boldog voltam. Mit is csináltunk? Kertészkedtünk, lekvárokat főztünk, befőtteket készítettünk. No és birsalmasajtot. Annak a birsalmasajtnak az ízét ma is érzem a számban. És akkor megszületett a döntés. Felhagyok az eddigi életemmel és arra az útra lépek, amit eddig is tudtam, hogy az én utam. És láss csodát. Éppen volt egy eladó kertecske a lakásunktól pár kilométerre, egy természetvédelmi terület szélén, csodás környezetben. Azonnal éreztem, hogy igen, megérkeztem, végre a helyemre kerültem. Azóta kertészkedek, lekvárokat főzök és soha ilyen boldog még nem voltam.

De a történet itt még nem ér véget, mert az interneten keresgélve rátaláltam a papírból fonott termékekre. És akkor megint azt éreztem, hogy igen, ez kell nekem. De hiszen az én nagypapám - akit soha nem ismertem - kosárfonó volt. Talán örököltem én is a tehetségét, tudását.

Remélem, hogy az én történetemmel és termékeimmel egy pici boldogságot tudok csempészni az életedbe.

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek