Tűzzománcos fa mécsestartó
Fából esztergált mécsestartó, teteje süllyesztett rekeszzománc berakással díszített.
A tűzzománc alapja vörösréz lemez. A minta kontúrv...
késztermék, azonnal szállítható
anyaga: tűzzománc, vörösréz, zománc, fa
technika: tűzzománc, famegmunkálás

Fizetési és szállítási mód
Regisztráció
Szállítási adatok
Szállítási cím

Jelentkezz be

Összesen |
|
Termék ára: | {{ product.price }} Ft |
Szállítási költség: | {{ postagePrice }} Ft |
Teljes összeg: | {{ totalPrice }} Ft |
A vásárlás folyamatban van, kérünk, hogy ne kattints el az oldalról!
Tűzzománcos fa mécsestartó leírása
Fából esztergált mécsestartó, teteje süllyesztett rekeszzománc berakással díszített.
A tűzzománc alapja vörösréz lemez. A minta kontúrvonalait szintén vörösréz szalagocskák alkotják.
Egy teamécsest is tartalmaz a csomag.
Méretei:
átmérője: 10cm, magassága: 7cm
Ennek a technikának természetes velejárói a zománcfelületen esetleg fellépő halvány repedések, ezek a minőséget nem befolyásolják!
Tűzzománcos fa mécsestartó jellemzői
Tűzzománcos fa mécsestartó szállítása
Személyes átvételre Szombathelyen van lehetőség, előre egyeztetett helyen és időpontban!A képeket és dobozkákat pufi borítékban, csomagként adom fel, az ékszereket elsőbbségi ajánlott levélként.
Egy termék vásárlása esetén |
Több termék vásárlása esetén összesen |
|
---|---|---|
Személyes átvétel | 0 Ft | 0 Ft |
![]() |
1 611 Ft | 1 611 Ft |
Postán maradó csomag | 1 700 Ft | 1 700 Ft |
Posta csomag utánvéttel | 2 700 Ft | 2 700 Ft |
Tűzzománcos fa mécsestartó alkotója: annamuvek

Bukits Annának hívnak, Szombathelyen születtem 1992-ben, és jelenleg is itt élek.
A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium képző- és iparművész tagozatán ötvös szakirányban tanultam, majd Budapesten szereztem ékszerész végzettséget.
A tűzzománc technikába tanulóéveim alatt szerettem bele. Éreztem, hogy én ebben tudnék igazán kiteljesedni.
Iskoláim végeztével ékszerészként kezdtem dolgozni, majd létrehoztam egy saját műhelyt, és fokozatosan teljesen a tűzzománc felé fordultam.
2016-ban beneveztem három képemet Kecskeméten a Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely Zománc Fresh III. országos zománcművészeti pályázatára, ahol második helyezést értem el.
Jelenleg képeket, dísztárgyakat, lakberendezési kiegészítőket készítek vörösréz alapra rekeszzománc technikával.
.........................
Hitvallásom
Küldetésemnek érzem, hogy ős-jeleink, népművészeti kincseink motívumvilága újra megtalálja a helyét otthonainkban, közösségi tereinkben. Újra életünk részét képezzék, és harmonikusan illeszkedjenek a modern lakberendezési elképzelésekhez is, miközben őrzik a hagyományt. Kutatásaim, terveim, törekvéseim ezen fő irány mentén haladnak.
A tűzzománc, és ezen belül a rekeszzománc technika használata messzi időkre nyúlik vissza, Magyarország egykor nagyon híres zománcművészeti központ volt. Ezért hosszú távú célom, hogy ez a nemes és gyönyörű technika újra ismerté és elismerté váljon.
Mintáimat én tervezem, sokszor több hónap, mire elkészül egy-egy motívum. Nagyon fontos, hogy a ránk bízott örökség csak akkor működnek igazán, ha bennünk él, és nem csak lemásoljuk. Így lesz igazán mögöttes tartalma, és a szemen túl a lelket is meg tudja szólítani.
.......................
A rekeszzománc technikáról
A zománc a fémek üveggel történő bevonását jelenti. Én vörösréz lemezzel dolgozom, erre kerül egy alapozó réteg után a motívum. Az apró mintaelemeket rézszalagokból hajtogatom ki fogóval, csipesszel, majd a közöket feltöltöm a megőrölt színes ékszerzománc alapanyaggal. Ez a kemencében magas hőfokon tüzes színű üvegfelületté olvad.
Minden darab 3-4 égetésen van túl, mire elkészül teljesen. Minden darab egyedi, nagyon nehéz két egyforma alkotást létrehozni, mivel az égetési időnél a másodpercek is számítanak.
Tűzzománc képeim kereteit mindig nagy gonddal választom ki, hogy valóban kiemelje annak szépségét, hogy egy minőségi, harmonikus alkotás születhessen.
kérdésem van a termékkel kapcsolatban
Ajánlott / Hasonló termékek