Elkészült végre a várva várt barbecue smoker (barbekjú szmóker)!
Annyit hallottam már róla, meg imádok hegeszteni, úgyhogy nekiláttam.
Régi tartályból készült a füst-tér, a tűztér belseje samott bélést kapott, a parázs meg egy vastag kosárban izzik 6-8 órán át.
A két hőmérő segít pontosan beállítani az ideális hőfokot. Ezen áll, vagy bukik a több órás sütés eredménye. No meg azon, hogy a sütőben -úgymond- van anyag.
Mivel nem spóroltam ki semmit, így a szmókernek nagy a "tehetetlensége". Nem ingadozik hirtelen a hőmérséklet a füst-térben.
Ki sem hűl a hús, ha csökken picit a parázs, de túl sem melegszik, ha rakunk rá egy hasábot.
Ez egy ellenáramú szmóker, tehát van benne egy füstjárat, ami azt a célt szolgálja, hogy a forró füst nem közvetlenül éri a húst, hanem lényegesen megszelidűlve- ha úgy tetszik, lehűlve.
Így könnyen üzemi hőmérsékleten tarthatjuk a sütőnket. akár 6-8 órán át is.
És mindezt miért? Ha a húst 110 fokon sütjük-füstöljük hosszú órákig, akkor olyan mennyei íz-élményben lehet részünk, amit más sütűvel elérni szinte lehetetlen.
A szállítása nem egyszerű, ezt vásárlás esetén előzőleg egyeztetjük.
Szállítási feltételek:
A sütődiszkoszokra 5 év szerkezeti garanciát adok (rendeltetésszerű használat esetén). Ez nem vonatkozik a vevő általi szakszerűtlen beavatásra és tárolásra.
Az ékszereimet, ha rendeltetésszerű használat során romlanak el, bármikor díjmentesen megjavítom (a postázást kell csak fizetnie a vevőnek).
Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
|
Egy termék |
Több termék |
Személyes átvétel
|
0 Ft |
0 Ft |