Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Készleten - azonnal szállítható
„A dűlő kincse”: Lágy savak, egészségvédő polifenolok és antioxidánsok palackba zárva. Saját, vegyszermentes szőlőnkből készült verjus (zöldszőlőlé). Kíméletesen kezelt, pasztörizálással tartósított. Alkoholmentes, ként nem tartalmaz. Összetétel: 100% verjus (zöldszőlőlé) Szeretnénk, ha az emberek újra felfedeznék a verjust. Azt a a hazánkban egykoron népszerű verjust, ami az utóbbi párszáz évben kikopott a köztudatból. Miért ajánljuk a verjust? Mert vegyszermentes szőlőből készítjük. Mert a verjus felhasználásával készült ételek és italok szerintünk finomabbak, mint a citrom (vagy citrompótlók, étkezési savak) felhasználásával készült termékek. A citrom jellegzetesen kaparósan savas ízével szemben a zöldszőlő lágyabb, kellemesen harmonikus összhatású savprofillal bír. Mert hazai szőlő alapanyagból, itthon készül, nem pedig sokat-utaztatott citrusfélékből. Mert a verjus kiemelkedően gazdag természetes polifenolokban, flavonoidokban, tanninokban, antioxidánsokban, azaz olyan összetevőkben melyek egészséged védelmét szolgálhatják. Az előszeretettel használt citrusfélék (pl. citrom, narancs) héjának felhasználásakor különös óvatossággal kell eljárni [Lásd NÉBIH felhívás]. A felületkezelt (nem bio/öko minősítésű) citrusfélék héja komposztálásra sem ajánlott, azok fungicid-tartalma miatt! Mi az a verjus? Röviden, a verjus az éretlen szőlő kipréselt leve. A verjus francia eredetű kifejezés, de német nyelvterületeken is ez a megnevezés terjedt el. Magyarul zöldszőlőlének is mondjuk, vagy ritkábban és régiesen agresnek. A verjust az emberiség régota ismeri és használja. Már Hippokratész (Kr.e. 460-370) is említést tett róla, mint gyógyhatású szer. Az ókori rómaiak és görögök után a középkorban is elterjedten használták, mint savanyító, emésztést serkentő és gyógyhatású szer [forrás]. Népszerűségét a Közel-Keleten máíg megőrizte, Iránban például “Abe ghureh” néven ismerik, de Törökországban is találkozhatunk vele “Koruk suyu” néven [forrás]. Hazánkban ez a valaha kedvelt savanyítószer – elsősorban az olcsó import citrom megjelenése miatt – mára szinte kiveszett a köztudatból. Kicsi, zöld, kemény – jó ez valamire? Mi történik a szőlővel érés során? A kezdetben kisméretű, kemény, zöld bogyók kikerekednek, lédússá válnak, s elnyerik a fajtára jellemző színüket. A szürethez közeledve a szőlő megédesedik, cukortartalma nő, a savak pedig „elégnek”, azaz savtartalma csökken. Ezzel párhuzamosan nagymértékben csökken számos, élettani-egészségügyi szempontból kiemelkedő jelentőségű összetevő koncentrációja, mint például a polifenolok és antioxidánsok. Biztosan sokszor hallottad már azt, hogy a bor antioxidánsokban gazdag. De tudtad azt, hogy a zöldszőlő ezekben a vegyületekben sokkal-sokkal gazdagabb? Mit nem tartalmaz a verjus? * Tartósítószereket (pl. kálium-szorbát, nátrium-benzoát, kén), * savanyítószereket (étkezési, pl. citrom- és foszforsavakat), * hozzáadott aromákat ill. egyéb kivonatokat, * élelmiszerszínezékeket, * aszkorbinsavat, * ként, * és hozzáadott vízzel sincs hígítva! Felhasználása Használat előtt rázd fel! A termék nem rostos. Kíméletesen szűrjük, de derítőszereket nem használunk. Mindez azt eredményezi, hogy a szőlő húsából származó apró rostocskák idővel kiülepethetnek az aljára. Ez a finom üledék rázással visszaforgatható a főtömegbe, azaz eltüntethető. Elég sokat dolgoztunk azon, hogy ez ilyen legyen, reméljük Te is elégedett leszel az eredménnyel. Vegyszermentes gazdaság, gondos feldolgozás A verjus vegyszermentes gazdaságunkból származó, saját, kézzel szüretelt, prémium minőségű szőlőnkből készült. A verjus gyártása a Neszmélyi-borvidéken található, kistermelői élelmiszergyártó helyünkön történik. Engedélyek: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya (Kistermelői regisztrációs szám: 10T0636), Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (FELIR azonosító:AB4267561, tevékenység azonosító: NEBIH1065828662)
Összetevők

zöldszőlő


Ára

/ 500 ml


Termék elérhetősége

Késztermék, azonnal szállítható


Termék típusa

Kézműves termék


Anyaga:

Technika

élelmiszer előállítás


Jellemző
élelmiszer, gyümölcslé, verjus, szőlőlé, zöldszőlő, szőlő, ital, citromlé, ecet, vegyszermentes, tartósítószermentes

Színek

arany


Termékkód

5486011

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)

Egy termék Több termék
Személyes átvétel
(Süttő)
0 Ft 0 Ft
csomagautomata előrefizetéssel
1 290 Ft 1 290 Ft
MPL házhoz szállítás előrefizetésssel
2 090 Ft 2 090 Ft

Készítette

Tellus

Tellus

Válj eggyé a természettel!

5 (2)

Tellus boltja  ›

Róla mondták

“Nagyon köszönöm! 😊 A Tejfakasztó buli nagyon jól sikerült Apuka és Anyuka is kitörő lelkesedéssel fogadta az ajándékokat! KÖSZÖNÖM!!!”

cselcsi

Egyedi rendeléseket is vállal
-10%

Tellus további termékei

Ezeket láttad már?
Hasonló termékek