Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu Verjus - élelmiszer - gyümölcslé - Meska.hu
„A dűlő kincse”: Lágy savak, egészségvédő polifenolok és antioxidánsok palackba zárva. Saját, vegyszermentes szőlőnkből készült verjus (zöldszőlőlé). Kíméletesen szűrt, pasztőrizálással tartósított. Alkoholmentes, ként nem tartalmaz. Összetétel: 100% verjus (zöldszőlőlé) Szeretnénk, ha az emberek újra felfedeznék a verjust. Azt a a hazánkban egykoron népszerű verjust, ami az utóbbi párszáz évben kikopott a köztudatból. Miért ajánljuk a verjust? Mert vegyszermentes szőlőből készítjük. Mert a verjus felhasználásával készült ételek és italok szerintünk finomabbak, mint a citrom (vagy citrompótlók, étkezési savak) felhasználásával készült termékek. A citrom jellegzetesen kaparósan savas ízével szemben a zöldszőlő lágyabb, kellemesen harmonikus összhatású savprofillal bír. Mert hazai szőlő alapanyagból, itthon készül, nem pedig sokat-utaztatott citrusfélékből. Mert a verjus kiemelkedően gazdag természetes polifenolokban, flavonoidokban, tanninokban, antioxidánsokban, azaz olyan összetevőkben melyek egészséged védelmét szolgálhatják. Az előszeretettel használt citrusfélék (pl. citrom, narancs) héjának felhasználásakor különös óvatossággal kell eljárni [Lásd NÉBIH felhívás]. A felületkezelt (nem bio/öko minősítésű) citrusfélék héja komposztálásra sem ajánlott, azok fungicid-tartalma miatt! Mi az a verjus? Röviden, a verjus az éretlen szőlő kipréselt leve. A verjus francia eredetű kifejezés, de német nyelvterületeken is ez a megnevezés terjedt el. Magyarul zöldszőlőlének is mondjuk, vagy ritkábban és régiesen agresnek. A verjust az emberiség régota ismeri és használja. Már Hippokratész (Kr.e. 460-370) is említést tett róla, mint gyógyhatású szer. Az ókori rómaiak és görögök után a középkorban is elterjedten használták, mint savanyító, emésztést serkentő és gyógyhatású szer [forrás]. Népszerűségét a Közel-Keleten máíg megőrizte, Iránban például “Abe ghureh” néven ismerik, de Törökországban is találkozhatunk vele “Koruk suyu” néven [forrás]. Hazánkban ez a valaha kedvelt savanyítószer – elsősorban az olcsó import citrom megjelenése miatt – mára szinte kiveszett a köztudatból. Kicsi, zöld, kemény – jó ez valamire? Mi történik a szőlővel érés során? A kezdetben kisméretű, kemény, zöld bogyók kikerekednek, lédússá válnak, s elnyerik a fajtára jellemző színüket. A szürethez közeledve a szőlő megédesedik, cukortartalma nő, a savak pedig „elégnek”, azaz savtartalma csökken. Ezzel párhuzamosan nagymértékben csökken számos, élettani-egészségügyi szempontból kiemelkedő jelentőségű összetevő koncentrációja, mint például a polifenolok és antioxidánsok. Biztosan sokszor hallottad már azt, hogy a bor antioxidánsokban gazdag. De tudtad azt, hogy a zöldszőlő ezekben a vegyületekben sokkal-sokkal gazdagabb? Mit nem tartalmaz a verjus? * Tartósítószereket (pl. kálium-szorbát, nátrium-benzoát, kén), * savanyítószereket (étkezési, pl. citrom- és foszforsavakat), * hozzáadott aromákat ill. egyéb kivonatokat, * élelmiszerszínezékeket, * aszkorbinsavat, * ként, * és hozzáadott vízzel sincs hígítva! Felhasználása Használat előtt rázd fel! A termék nem rostos. Kíméletesen szűrjük, de derítőszereket nem használunk. Mindez azt eredményezi, hogy a szőlő húsából származó apró rostocskák idővel kiülepethetnek az aljára. Ez a finom üledék rázással visszaforgatható a főtömegbe, azaz eltüntethető. Elég sokat dolgoztunk azon, hogy ez ilyen legyen, reméljük Te is elégedett leszel az eredménnyel. Vegyszermentes gazdaság, gondos feldolgozás A verjus vegyszermentes gazdaságunkból származó, saját, kézzel szüretelt, prémium minőségű szőlőnkből készült. A verjus gyártása a Neszmélyi-borvidéken található, kistermelői élelmiszergyártó helyünkön történik. Engedélyek: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya (Kistermelői regisztrációs szám: 10T0636), Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (FELIR azonosító:AB4267561, tevékenység azonosító: NEBIH1065828662)
Összetevők


Ára

/ 500 ml


Termék elérhetősége

Késztermék, azonnal szállítható


Termék típusa

Kézműves termék


Anyaga:


Technika

élelmiszer előállítás


Jellemző
élelmiszer, gyümölcslé

Színek

arany


Termékkód

5486011

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)

Egy termék Több termék
Személyes átvétel
(Süttő)
0 Ft 0 Ft
csomagautomata előrefizetéssel
1 090 Ft 1 090 Ft
MPL házhoz szállítás előrefizetésssel
2 090 Ft 2 090 Ft

Készítette

Tellus

Tellus

Válj eggyé a természettel!

Tellus boltja  ›

Egyedi rendeléseket is vállal

Tellus további termékei

Ezeket láttad már?
Hasonló termékek