'Twist pole' és 'sawtooth star' blokkokból összeállított patchwork terítő bordó-zöld-törtfehér-arany színkombinációban (méret: 74cmx74c...

kézműves termék, készítette: Foltkosar
késztermék, azonnal szállítható

anyaga: patchwork anyagok, flíz
technika: patchwork, foltvarrás, varrás

Ünnepi terítő


   
   

Ünnepi terítő leírása

késztermék, azonnal szállítható

'Twist pole' és 'sawtooth star' blokkokból összeállított patchwork terítő bordó-zöld-törtfehér-arany színkombinációban (méret: 74cmx74cm).
A terítő minőségi patchwork anyagokból (RK - Valley of the Kings, Texture spectrum, Le Jardin Parisien; Northcott - Artisan spirit) készült, szabad kezes gépi tűzéssel gazdagon díszített.
Mosható, a tűzésnek köszönhetően nem gyűrődik, nem deformálódik.

Ünnepi terítő jellemzői

kézműves termék, készítette: Foltkosar
késztermék, azonnal szállítható
anyag/összetevőszínek

termékkód
3635571

feltöltve
2020. január 22.

megtekintés
alkalommal

kedvencelés

Ünnepi terítő szállítása

Az alapértelmezett szállítási lehetőségeken túl egyéb megoldásokra is nyitott vagyok, üzenet formájában tudunk egyeztetni.

Lehetséges szállítási módok és díjai (Magyarországra)
Egy termék
vásárlása esetén
Több termék vásárlása
esetén összesen
Személyes átvétel 0 Ft 0 Ft
háztól-házig futár előre fizetéssel 1 499 Ft 1 499 Ft
Futárszolgálat utánvéttel 2 850 Ft 2 850 Ft

Ünnepi terítő alkotója: Foltkosar

Kedves Érdeklődő!

Örömmel üdvözöllek az én kis szegletemben.

A varrás rejtelmeibe nagymamám kezdett bevezetni hat éves koromban, a tőle tanult alapokat az egyik legbecsesebb örökségemnek tekintem. Az évek alatt folyamatosan csiszoltam a tudásomat, a foltvarrás és a szabad kezes gépi tűzés tudománya vált egyik kedvenc foglalatosságommá.

Szívesen készítek táskákat, melyek a patchwork jellegük mellett folyamatosan hasznosak is a mindennapi életben, míg a terítők, falvédők egy egészen más világot képviselnek az otthonunkban.

A foltvarrás egyik alapszabálya, hogy jó minőségű anyagokkal dolgozz, különben a munkád kárba vész. Ezt a szabályt soha nem szegem meg. A kedvenc alapanyagaim között az első helyen a batik anyagok (Anthology, Robert Kaufman, Wilmington Batiks, stb) állnak élénk színeik és rendkívül jó minőségük miatt. Igaz, őket beszerezni a legnehezebb kis hazánkban.
A másik alapszabály a rétegek tűzésére vonatkozik: sosem adok ki olyan munkát a kezemből, mely az első mosásig (vagy addig sem) őrzi meg tartását. Ritkás, vagy hiányzó tűzés mellett mosás, vagy akár kicsit nagyobb igénybevétel során a rétegek elmozdulnak, a bélés felgyűrődik, elszakadozik. Ennek elkerülésére szolgál a szabad kezes gépi tűzés, mely amellett, hogy a foltvarrás egyik legszükségesebb (egyben leghosszadalmasabb) munkafolyamata, csodálatos textúrát, extra díszítést kölcsönöz a foltvarrott darabnak.
Ezt a patchwork hazájában, az Amerikai Egyesült Államokban tanultam meg.
No de mégis hány évet bír ki egy ilyen quilt? Erre a kérdésre had válaszoljak egy lenyűgöző élménnyel: az utazásom során volt szerencsém közel száz éves patchwork takarókat is megcsodálni (Old Cowtown Museum, Wichita, Kansas), melyet még kézzel varrtak össze, a fenti szabályokat szigorúan betartva.


Andrea

kérdésem van a termékkel kapcsolatban


Ajánlott / Hasonló termékek: